Jaysuma Saidy Ndure er en av 28 nordmenn som skal til EM i friidrett. Foto: Terje Pedersen, ANB

28 utøvere til EM

– Det er en spennende tropp, og målet er å slå innsatsen fra Barcelona-EM for to år siden, sier sportssjef Ronny Nilsen.
Publisert 18.06.2012 kl. 18:56 Oppdatert 18.06.2012 kl. 19:19

Tips en venn på e-post:


Norges EM-tropp

  • Norges Friidrettsforbund sender 11 menn og 17 kvinner til friidretts-EM i Helsingfors, 27. juni - 1. juli:
  • Menn: Jaysuma Saidy Ndure, BUL (100 og 200 meter), Ådne Svahn Dæhlin, Gular (800 meter), Thomas Roth, Ullensaker/Kisa (800 meter), Thomas Solberg Eide, Gular (1500 meter), Henrik Ingebrigtsen, Sandnes (1500 meter), Sindre Buraas, Vidar (5000 meter), Vladimir Vukicevic, Ski (110 meter hekk), Øyvind Kjerpeset, Florø (400 meter hekk), Gaute Myklebust, Tjalve (diskos), Eivind Henriksen, Tjalve (slegge), Andreas Thorkildsen, Kristiansand (spyd).
  • Kvinner: Folake Akinyemi, Vidar (100 meter), Ezinne Okparaebo, BUL (100 og 200 meter), Line Kloster, Vidar (400 meter og 4 x 400 meter stafett), Ingvill Måkestad Bovim, Gular (1500 meter), Isabelle Pedersen, Norna-Salhus (100 meter hekk), Christina Vukicevic, Ski (100 meter hekk), Stine Tomb, Vidar (400 meter hekk og 4 x 400 meter stafett), Tonje Angelsen, Trondheim (høyde), Øyunn Grindem, Tjalve (høyde), Cathrine Larsåsen, BUL (stav), Margrethe Renstrøm, Tjalve (lengde), Mona Holm Solberg, Tjalve (slegge), Ida Marcussen, Våg (sjukamp), Martine Eikemo Borge, Fana (4 x 400 meter), Nina Katrine Brandt, Steinkjer (4 x 400 meter), Irene Høvik Helgesen, Fri (4 x 400 meter), Tara Marie Norum, Steinkjer (4 x 400 meter).

Den gangen klarte Norge ett gull i spyd ved Andreas Thorkildsen. Dessuten klarte 10 utøvere å plassere seg blant de 12 beste. Fem av dem var inne blant de seks beste.

– Jeg mener det må være et greit og realistisk mål å toppe Barcelona-prestasjonene, sier Nilsen, som ikke legger skjul på at han ser fram til mesterskapet i den finske hovedstaden, selv om troppen er noe mindre enn han hadde regnet med.

Dessuten har et par av de beste utøverne ikke prestert helt på topp ennå. Det gjelder Andreas Thorkildsen, som ikke har vist gulltakter i spyd. Heller ikke Christina Vukicevic har fått det til å klaffe på korthekken, men begge mener det er små marginer som gjør at de ikke har prestert bedre til nå i sesongen.

Håpet på stafettlag

– Noen er ute med skade, og dessuten hadde jeg håpet på å kunne få med stafettlag for både kvinner og menn på 4 x 100 meter, men det gikk ikke. Kvinnelaget har bare ett løp i år, og den tiden de kunne dra med seg fra fjoråret var for dårlig.

Når det gjelder herrelaget mistet de muligheten i åpningsstevnet på Bislett, der de ikke kom til mål. Kluss i første veksling var årsaken, forteller Nilsen.

Han sier også at to utøvere står på venteliste. Det er Steffen Nerdal i slegge og Stine Kufaas i høyde, men Nilsen regner ikke med at de kommer med. Årsaken ligger i at det har vært mange sterke resultater blant de europeiske utøverne den siste tiden.

Folake Akimyemi, som er tatt ut på 100 meter sammen med Ezinne Okparaebo, står også på venteliste på 200 meter, men det samme gjelder for henne. Muligheten til å komme med på denne distansen er liten. (ANB-NTB)

Les mer om:  Sport 

På forsiden nå