...
Cathrine Larsåsen vil heller til EM-finalen enn å nå OL-kravet. Men helst vil hun klare begge delene. Foto: Anders Hoven, Digitalsport

EM-finale viktigere enn OL-kravet

Cathrine Larsåsen håper selvsagt å kvalifisere seg for OL i London, men i EM er det først og fremst en finaleplass som gjelder.

Publisert 26.06.2012 kl 17:09 Oppdatert 26.06.2012 kl 17:22

Tips en venn på e-post:

– Jeg tenker at jeg må gjøre det jeg kan for å sette norsk rekord og sikre en plass i finalen her i Helsingfors. Selvfølgelig håper jeg også at jeg skal kunne kvalifisere meg til OL, men akkurat den kvalifiseringen skal jeg prøve ikke å tenke for mye på her, sier Cathrine Larsåsen til NTB.

Hun holder den norske rekorden med 4,40 meter, en rekord som er identisk med OL-kravet. Derfor kan London-billetten være sikret hvis hun setter norsk rekord på Olympiastadion i Helsingfors.

– Jeg går til dette mesterskapet med innstillingen om at jeg skal gjøre det jeg kan for å perse. Da må jeg hoppe så perfekt som mulig, men først og fremst gjelder det å ta kvalifiseringsgrensen for å få finalen her, forteller hun.

I Barcelona-EM for to år siden klarte hun en plass blant de 12 som fikk hoppe finalen, og der fikk hun 10.-plassen.

– Jeg prøver meg på 4,40 meter (B-kravet til OL) i alle konkurranser, og jeg har vært høyt over flere ganger, men revet på vei ned. Det har noe med teknikk å gjøre, forklarer hun.

Derfor har hun lagt opp til å hoppe i tre stevner mellom EM og siste dato for å kvalifisere seg til OL, som er 8. juli.

– Jeg skal være med på Lillestrøm 3. juli, i Sollentuna i Stockholm 5. juli og i et stevne i Tyskland 7. juli. Dersom jeg skal klare OL-kravet her, kommer jeg fortsatt til å ta med meg disse konkurransene, for jeg synes det er så fantastisk morsomt å konkurrere, sier hun.

I år har Larsåsen vært over 4,30 meter, og hun legger ikke skjul på at det er litt frustrerende ikke å ha hoppet høyere.

– Jo, det er litt frustrerende, for jeg vet jo at jeg kan bedre enn 4,25-4,30 meter som det er blitt i år. For å være helt ærlig tror jeg det kan løsne når som helst, for jeg føler jeg er i siget, og 4,55 er ikke en høyde som skremmer meg det heller, sier hun med stor selvtillit.

Hun stiller med ny stav i EM. Den er litt lenger og stivere enn den staven hun har hoppet med til nå.

– Jeg håper virkelig jeg skal få klaff med den nye staven, for jeg har aldri vært i bedre fysisk form enn det jeg er nå, sier Larsåsen.

– Jeg vet at jeg kan. Det gjelder bare å klare å ta ut det beste jeg har i konkurranse, legger hun til.

25-åringen fra Oslo har vært med i de store internasjonale mesterskapene de siste årene, men i VM i Daegu i fjor høst misset hun på åpningshøyden og var ute av kvalifiseringen før den hadde begynt.

– Det var en del småting som gikk galt da jeg misset åpningshøyden i VM i fjor. Det skal i hvert fall ikke skje igjen, for her kommer jeg til å konsentrere meg om hver eneste nye høyde.

– At jeg endte på 10.-plass i Barcelona-EM for to år siden kommer jeg heller ikke til å tenke så mye på. Det viser at jeg kan, men jeg legger ikke noe press på meg selv av den grunn, sier hun to dager før stavkvalifiseringen i EM. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Feirer Prøysens hundreårsdag

Til kjente og kjære strofer signert Alf Prøysen selv, ble det nye Prøysenhuset åpnet og forfatteren hedret på dagen han ville fylt hundre år.

Minst 40 omkom i flyulykke i Taiwan

Over 40 mennesker fryktes å ha omkommet da en nødlanding gikk galt i Penghu i Taiwan onsdag.

...

Fortsatt varetekt for terrorsiktede

To terrorsiktede menn på 27 og 29 år må sitte i varetekt i fire nye uker, mistenkt for å ha planlagt å slutte seg til terrororganisasjonen ISIL.

...

United åpner lommeboken på vidt gap

Manchester United er villig til å bryte overgangsrekorder for å gi Louis van Gaal de spillerne han vil ha.