...
Henrik Ingebrigtsen ble i likehet med Ingvill Måkestad Bovim stengt inne ved lista. Men også Ingebrigtsen klarte til slutt å berge finaleplass. Foto: Ian Walton, Getty Images/All Over Press/ANB

Til finale tross taktisk bommert

Henrik Ingebrigtsen løp inn til fjerdeplassen i heatet sitt med 3.46,14 og tok seg videre til finalen på 1500 meter tross en taktisk bommert på oppløpssiden.

Publisert 30.06.2012 kl 15:16 Oppdatert 30.06.2012 kl 15:18

Tips en venn på e-post:– Jeg hadde mer enn nok med krefter igjen på slutten, men satset på å gå fram på innsiden i spurten. Det var en taktisk bommert, for jeg kom ikke fram der. Derfor måtte jeg stoppe opp og bytte bane, men det gikk greit, for jeg hadde god kontroll på de siste meterne, sa Henrik Ingebrigtsen til NTB.

Han lå i fin posisjon gjennom hele løpet på fjerde- og femteplass. Ut av den nest siste svingen, 300 meter før mål, gjorde han en bra taktisk manøver og raste forbi to-tre løpere, slik at han sikret posisjonen inn i siste sving.

– Jeg følte meg veldig bra, og nå ser jeg fram til finalen, som sikkert blir ganske lik denne semifinalen rent løpsmessig, men det blir nok ikke så mye knuffing.

– Og jeg kan forsikre dere at jeg ikke skal sikre inn til en fjerdeplass i finalen, sa Ingebrigtsen smilende etter å ha gjort første del av jobben sin og sikret finaleplass.

Unggutten Thomas Solberg Eide fikk det ikke like lett. Han gikk offensivt ut, men allerede etter 700 meter var han nesten sist i feltet. Da klokka ringte for siste runde var han stokk stiv og sjanseløs.

– Jeg var pinne stiv og klarte rett og slett ikke å følge med på sisterunden. De andre løp fra meg, og 250 meter før mål ga jeg opp, sa Eide.

– Det var ingen vits i å ta i noe særlig på slutten, la han til. Han fullførte på 13.-plass og fikk tiden 3.54,46 etter å ha jogget i mål. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Forsterker vonde minner

Terrortrusselen mot Norge skapte nye, vonde tanker for de som bare to dager tidligere markerte årsdagen for Utøya-tragedien.

...

Denne bilen skaper hodebry

Etter bilen ble avskiltet har den flyttet seg 3,3 kilometer og mistet dekkene.

...

Fotgjenger påkjørt i Askim

Personen ble fraktet til Ullevål med hodeskader av ukjent omfang.

...

Drastiske sikkerhetstiltak

Terrortrusselen mot Norge har ført til økt beredskap over hele landet. Men sikkerhetstiltakene har vært mer følbare enkelte steder enn andre.