...
Nok en gang satte Hildeborg Juvet Hugdal verdensrekord i benkpress. Foto: Norges styrkeløftforbund

Satte v-rekord i benkpress

Styrkeløfteren Hildeborg Juvet Hugdal har gjenerobret verdensrekorden i benkpress.

Publisert 10.08.2012 kl 21:52 Oppdatert 10.08.2012 kl 22:01

Tips en venn på e-post:29-åringen fra Sauda fikk torsdag godkjent et løft på hele 206 kilo under EM i benkpress.

Med det slo rogalandskvinnen den gamle verdensrekorden med et halvt kilo. Løftet ble prestert under europamesterskapet i italienske Terni. Hun løfter i 84-kilosklassen, som er den tyngste for kvinner.

Tenkte taktisk

– Det var veldig jevnt i konkurransen, og jeg måtte tenke litt taktisk før jeg kunne gå for rekord. Men da en av konkurrentene feilet, tenkte jeg at det fikk briste eller bære, sier den ferske verdensrekordholderen til Stavanger Aftenblad.

Det er ikke første gang at Hugdal setter verdensrekord i benkpress. I september 2009 var hun den første som brøt 200-kilosgrensen. To måneder senere økte hun rekorden med ytterligere halvannet kilo. 201,5 kilo sto inntil rekordløftet i EM som hennes personlige rekord.

Hugdal gikk for å klare 206 kilo i sitt tredje løft i konkurransen. I løft nummer to fikk hun godkjent 187 kilo. Hun økte med andre ord vektene betraktelig før hun gikk inn for verdensrekorden.

– Jeg har aldri tatt et så stort sprang i en konkurranse før. Det var utrolig tungt, men jeg tror jeg har mer inne. De som så løftet sa at det så lett ut, sier Hugdal til Haugesunds Avis.

Hun ble mor for 15 måneder siden og hadde egentlig trappet ned satsingen. Men det siste året har 29-åringen gjenfunnet både gleden ved treningen og taktene som plasserer henne i den ypperste verdenseliten. (ANB-NTB)

På forsiden nå


En het sommer i søppelets tjeneste

Godt vær betyr ekstra jobb for skjærgårdstjenesten, som plukker opptil 70–80 sekker søppel på én runde.

...

Norsk Europa-aften

Haugesund, Tromsø, Molde og Rosenborg spiller alle for videre europacup-deltakelse. Vi følger kampene her!

Norske Syria-farere kan stå bak terrortrussel

Mye tyder på at det er norske Syria-krigere som står bak terrortrusselen, mener islamforsker Lars Gule. Vi direkterapporter fra utviklingen nederst i saken!

...

Gjenopptar Israel-avganger

Etter at SAS tidligere i uken innstilte avganger til Israel, besluttet selskapet torsdag å gjenoppta flygninger til landet.