Kongen fikk bukser - og seier

Norges curlinglag ga kong Harald et par av klovnebuksene sine da han besøkte OL-hallen tirsdag. En seier fikk han også på kjøpet.

Håvard Vad Petersson og Torger Nergård hadde god kontroll i kampen mot Storbritannia. Nå venter semifinale for de norske curlinggutta.

Håvard Vad Petersson og Torger Nergård hadde god kontroll i kampen mot Storbritannia. Nå venter semifinale for de norske curlinggutta. (Foto: )

DEL

Thomas Ulsrud og hans curlinglag avsluttet grunnserien i OL med en ny seier og møter Sveits i semifinalen.

– Vi ga ham et par av buksene. Jeg prøvde å få ham til å ta dem på, ved å spørre om de passet. Han sa «kanskje senere», sa Ulsrud på pressekonferansen etter kampen.

– Det var litt av en opplevelse, å få møte kongen og være sammen med ham en stund. Han sa at det ser ut som vi har det gøy, mens alle andre er så alvorlig, fortsatte Ulsrud.

Guttene med klovnebuksene var allerede klare for semifinale, men ville gjerne sikre annenplassen og unngå ubeseirede Canada i semifinalen. Det greide de greit da Storbritannia ble slått 9-5.

Den 7. omgangen ble avgjørende i tirsdagens kamp. Da «stjal» Norge tre poeng etter at britene misset grovt med sistesteinen.

Norge gikk gjennom grunnserien med sju seirer og to tap. Begge nederlagene var ettpoengstap i jevne og spennende kamper, mot Canada i åpningskampen og mot Sverige i den sjuende kampen.

Mest spennende onsdag var Sveriges avslutningskamp mot Danmark. Svenskene ledet 6-1, men måtte ut i forlengning etter at danskene kom tilbake til 6-6 ved å først å ta to poeng og deretter «stjele» poeng tre ganger. Niklas Edin sikret svensk 7-6-seier i forlengningen, og Sverige møter onsdag Storbritannia i omspill om retten til å spille semifinale mot Canada.

Semifinalene spilles torsdag. Tirsdag nærmet Facebook-siden for curlinglagets bukser seg 400.000 tilhengere. (ANB-NTB)

Artikkeltags