...
Thor Hushovd sykler ikke OL. Foto: Erlend Angelo, ANB

Trekker seg fra OL

Thor Hushovds kropp fungerer ikke godt nok.

Publisert 16.07.2012 kl 13:50 Oppdatert 20.07.2012 kl 11:08

Tips en venn på e-post:

Avgjørelsen ble tatt i samråd med Steffen Kjærgaard, sportssjefen i sykkelforbundet, trener Atle Kvålsvoll og Olympiatoppen, men det kom ikke som noen overraskelse, for allerede lørdag antydet sportssjef Kjærgård overfor NTB at OL-starten hang i en tynn tråd.

Hushovd valgte å bryte Tour de Pologne etter regelrett å ha blitt frakjørt av hovedfeltet, og det har lenge vært klart at den virussykdommen Hushovd slet med i vårmånedene har virket negativt inn på ham helt til nå.

– OL har vært et hovedmål for sesongen, for i London er det en løype som ville passet meg særdeles godt, sier en skuffet Thor Hushovd i en kommentar.

– Mitt fokus er at Norge skal ha et best mulig lag under landeveisrittet i London, og når kroppen ikke fungerer optimalt, må jeg dessverre avstå. Jeg ønsker gutta lykke til i OL, legger Hushovd til.

– Dette er trist dag for norsk sykkel og ikke minst for Thor selv da OL har en løype som er absolutt sammenlignbar med den i Geelong hvor han tok VM Gull i 2010, sier sportssjef Steffen Kjærgaard.

23-åringen Vegard Stake Laengen går inn som erstatter for Hushovd på det norske OL-laget i sykling. han kommer til å kjøre fellesstarten i London sammen med Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff.

Stake Laengen, som kommer fra Asker, markerte seg sterkt i U23-klassen. Han er en svært kjøresterk rytter. Nå kjører han for det amerikanske profflaget «TT1-Sanofi».

– Med Vegard vil vi fortsatt ha et slagkraftig OL–lag som skal kjempe om medaljer i London», fastslår sportssjef Steffen Kjærgaard i Norges Cykleforbund. (ANB–NTB)

På forsiden nå


...

Polet får ikke taxfreesalget

Det er ikke aktuelt å overlate taxfreesalget på landets flyplasser til Vinmonopolet.

...

Poseavgiften

Kommentar: Venstre og Frp strides om farskapet til poseavgiften.

Les hele kommentaren her

...

Alternativ juleferie

Ikke alle drømmer om en hvit jul. Er du av dem som helst vil slippe unna, finner du åtte gode alternativer her.

...

Verdens største selfie

Hele 1.151 gjenkjennelige mennesker fikk plass på bildet.