Gabriel Rascher forbannet etter å ha blitt vraket fra OL. Foto: Erlend Angelo, ANB

Forbannet etter OL-vraking

Mens førsteårsproff Vegard Stake Laengen (23) var overrasket over OL-plass i sykling, satt en vraket veteran Gabriel Rasch (36) forbannet tilbake.
Publisert 16.07.2012 kl 19:56 Oppdatert 20.07.2012 kl 11:08

Tips en venn på e-post:Den storvokste askermannen ble foretrukket som Thor Hushovds erstatter framfor den rutinerte holeværingen. Hushovd sa mandag fra seg plassen ettersom formpilen har pekt rett sør i oppkjøringsrittet Tour de Pologne, som han brøt lørdag.

Laengen, Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff vil etter alt å dømme få som jobb å bringe Tour de France-rytter Edvald Boasson Hagen trygt til OL-finalen i London om snaut to uker.

– Jeg er innstilt på å ofre meg 100 prosent i den hjelperytterjobben jeg får tildelt. Det er en god tone mellom oss fire, og jeg gleder meg til å treffe laget allerede til forberedelser i Belgia om noen dager, sier Vegard Stake Laengen til NTB.

Han ble overrasket over innholdet i telefonsamtalen med sportssjef Steffen Kjærgaard mandag formiddag.

– Jeg hadde ikke tenkt så mye på OL selv om jeg var en av to reserver, og følte meg tidligere i uken trygg på at Thor Hushovd skulle finne tilbake formen. Men da det ikke skjedde, sa magefølelsen min at «Gabba» ville bli valgt framfor meg. Jeg trodde Steffen ringte for å fortelle at jeg ikke kom med, så jeg ble veldig overrasket.

Laengen syklet i 2009 i Joker-laget sammen med Nordhaug og Kristoff. Han fikk aldri være på lag med Boasson Hagen, som ble proff året før.

Overfor TV 2 slår Gabriel Rasch fast at han er svært skuffet over vrakingen.

– Jeg er sinnssykt skuffet over et inkompetent uttak. Jeg vet at jeg ville gjort en bedre jobb enn ham (Laengen) i OL, sa FdJ-rytteren til kanalen.

Laengen forstår kollegaen.

– Jeg forstår godt at «Gabba» er forbannet, men jeg kan ikke si fra meg en OL-plass heller. Jeg er klar for OL og føler meg god nok, hevder askerbøringen.

Ingen av de norske OL-rytterne eller Rasch markerte seg spesielt i etapperittet Tour de Pologne, som ble vunnet av italienske Moreno Moser sammenlagt. 21-åringen i Liquigas-laget er nevø av tidligere Giro d'Italia-vinner og verdensmester Frencesco Moser.

Tyskeren John Degenkolb, VM-sølvvinner (U23) i 2010, vant siste etappe mandag. (ANB-NTB)

På forsiden nå


7 av 10 sier nei til svart arbeid

Det er de med høy utdanning som er de største motstanderne.

Selger ikke Flytoget nå

Fra før har regjeringen skjermet Kongsberg Gruppen. Nå er også Flytoget og Statsskog berget i denne omgang.

– Nå er det Nord-Norges tur

Åpningen av Barentshavet kan gi milliardinntekter og tusenvis av arbeidsplasser.

Slik takler du underkjølt regn

– Biler med gode piggdekk risikerer å skli rundt som Bambi på isen.