...
Alexander Kristoff tok Norges første medalje i London-OL. Foto: Vidar Ruud, ANB

– Kun Hushovd-gull større

I mesterskap er det kun Thor Hushovds VM-gull i 2010 som overgår Alexander Kristoffs OL-bronse lørdag, mener Olympiatoppen-coach Atle Kvålsvoll.

Publisert 28.07.2012 kl 19:30 Oppdatert 28.07.2012 kl 21:24

Tips en venn på e-post:


Utvalgte OL-bilder

De beste bildene fra OL.

Se alle bildene

Kvålsvoll var selv hjelperytter for Dag Otto Lauritzen da sistnevnte tråkket til bronse i Los Angeles i 1984. Den prestasjonen ble tangert av Kristoff.

– I mesterskap er det kun Thors gull som overgår denne bronsemedaljen ettersom VM regnes som størst i sykling. Etappeseirer i Tour de France og klassikertriumfer er vanskelig å måle opp mot hverandre, men i mesterskap er dette delt annenplass, sa Atle Kvålsvoll til NTB.

Norge har en rekke sykkelmedaljer i mesterskap, deriblant OL-gull til både Knut Knudsen (bane 1972) og Gunn-Rita Dahle Flesjå (terreng 2004).

28 år etter den første, sørget Kristoff for en ny, etterlengtet medalje.

– Det var på tide. Alexander leverte et fantastisk løp og gjorde oppgaven sin til fulle. Han grep virkelig sjansen. Alexander er en spurter, men samtidig evner han å ligge i lange brudd og tråkke mye watt. Han viste senest i Ronde van Vlaanderen at kapasiteten er inne, og han blir stadig bedre, mente Kvålsvoll.

At tidligere dopingdømte Alexandre Vinokourov ble olympisk mester, falt ikke i god jord blant mange.

– Jeg kunne godt ha tenkt meg at noen andre hadde vunnet. Ut over det ønsker jeg ikke å kommentere det, slo Kvålsvoll fast.

Også toppidrettssjef Jarle Aambø var begeistret tilskuer i målområdet lørdag.

– En kjempeprestasjon av et godt lag. Hele laget gjorde kloke ting og disponerte godt. Våre ryttere var i posisjon da avgjørelsen falt. Da muligheten dukker opp må man være der og ha kapasiteten, og det viste Kristoff at han hadde. Det er ikke tilfeldig at en norsk syklist vinner OL-medalje, mente Aambø. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Klart for bilgalskap

Fredag inntar vedens mest berømte bilprogram Telenor Arena. Sjekk ut dette klippet når Clarkson, Hammond og May må krysse Nilen på en flåte.

...

Full strid om snøscooter-lov

Regjeringen vil åpne for at kommunene selv kan bestemme om de vil godta fornøyelseskjøring med snøscooter.

...

– Dette er Bakvendtland

Forslaget om fri konkurranse på brevpost er sendt på høring før det er vurdert hvordan dette vil slå ut.

...

Sheriff finner blodsugerne

Sheriff er den første norske hunden som jobber på heltid med å jakte på små blodsugere.