...
Lisa Nordén fikk ikke medhold i sin klage til Idrettens voldgiftsrett. Foto: Adam Pretty, Getty Images/All Over Press/ANB

Svensk krav om OL-gull

Kvinnenes OL-triathlon får et rettslig etterspill.

Publisert 10.08.2012 kl 17:11 Oppdatert 11.08.2012 kl 16:24

Tips en venn på e-post:


...
Gull til Nicola Spirig (til høyre), sølv til Lisa Nordén. Men det skilte så lite mellom dem at den svenske olympiske komiteen mener begge burde fått gullmedalje. Foto: Adam Pretty, Getty Images/All Over Press/ANB

Sveriges olympiske komité (SOK) går til Idrettens voldgiftsrett (CAS) med krav om at Lisa Nordén skal tilkjennes OL-gull i triathlon.

Svenskene mener at Nordén og sveitsiske Nicola Spirig må dele seieren i øvelsen. Spirig ble dømt først i mål etter en svært jevn spurt og utropt til vinner med en margin på ni tusendels sekund.

I en pressemelding fra CAS fredag oppgis det at Det internasjonale triathlonforbundet onsdag avslo en begjæring fra SOK om at Nordén skal bli gullvinner sammen med Spirig.

Konkurransen fant sted sist lørdag.

Fornøyd med sølvet

CAS er siste ankemulighet. Voldgiftsretten har et hurtigarbeidende panel, som under OL fortløpende behandler saker. Etter en høring i saken fredag vil en avgjørelse bli fattet allerede lørdag.

Det er svenske idrettsmyndigheter som har besluttet å formulere en anke.

– Jeg er ikke veldig involvert i saken, men jeg har godkjent at de gjør det. Likevel er jeg veldig fornøyd med sølvet og har ingen problemer med å beholde det. Jeg venter meg heller ikke noe annet, sier Nordén selv.

Rett skal være rett

Hennes trener Thomas Wiker, som er svensk landslagssjef, har heller ikke vært involvert i anken.

– Jeg vet at det pågår en prosess, men har ingen detaljkunnskap om bakgrunnen. Helt til nå har både jeg og Lisa vært ekstremt fornøyd med sølv, men det er klart at rett skal være rett, i det fall de har vunnet noe feil med tolkningen av målfotoet.

Han har selv sett målfotoet og tolket det dithen at Spirig var først. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Jensen fryktet fotografene

Den korrupsjonssiktede politioverbetjenten Eirik Jensen stilte onsdag for første gang selv i retten under Oslo tingretts behandling av spørsmålet om forlenget varetekt.

...

Tauer bil i 85 km/t med tau på 5,2 meter

Denne kjøringen fikk UP til å sette kaffen i halsen.

...

– Trenger ingen ekspertgruppe

Sp-politiker Anne Tingelstad Wøien tror ekspertgruppa som skal gjennomgå yrkesfagene på videregående skoler er et skalkeskjul.

...

– Det var helt unødvendig

Én av Nicki Bille Nielsens kamerater forteller nå om hvordan han opplevde pågripelsen i København.