...
Marit Bjørgen jubler etter å ha vunnet sprinten i Drammen. Nå får hun sjansen til å vinne der i alle fall én gang til, bysprintene kan nemlig forsvinne fra terminlisten. Foto: Terje Pedersen, ANB

Klart for ny Drammensprint

Kangwonland (ANB-NTB): Det blir langrennssprint i Drammen også kommende sesong, men så er framtiden mer usikker.

Publisert 30.05.2012 kl 13:05 Oppdatert 30.05.2012 kl 13:27

Tips en venn på e-post:Sprinten i Drammen er satt opp til onsdag 13. mars. Dette ble vedtatt under FIS-kongressen i Sør-Korea torsdag. Vedtaket falt i god jord hos representantene til Norges Skiforbund.

– Drammensprinten har i mange år vært en solskinnshistorie med mange tusen tilskuere langs løypa. I år var vi uheldig med været, men vi gleder oss veldig til renn i sentrum i Drammen til vinteren igjen, sa arrangementssjef Terje Lund i Norges Skiforbund.

Vegard Ulvang, leder i langrennskomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS), gir ingen garantier for nye sprinter i Drammen etter 2013-sesongen.

– Bysprinter er veldig bra for sporten, men rennene er ofte en utfordring for arrangørene. Derfor skal FIS gjøre en prinsippvurdering det neste året om det skal være bysprinter på terminlisten eller ikke, sier Ulvang.

Dårlige løyper har vært bysprintenes svakhet, men det var enighet blant kongressdelegatene om å fortsette med bysprinter i minst én sesong til. Selv om Drammensprinten har vært omtalt som verdens beste arrangement, knytter det seg usikkerhet til framtiden.

– Drammen har tatt tak i tidligere utfordringer og lagt ned en kjempejobb rundt arrangementet, men vi må støtte oss til hva FIS gjør med bysprinter i framtiden, sa skiforbundets Lund.

For sesongen 2013/2014 ligger Lillehammer inne på terminlisten med to åpningsrenn i langrenn i forbindelse med nordisk åpning i november. På møtet i Sør-Korea onsdag var det klare tilbakemeldinger om at det også må inngå en sprint i verdenscupåpningen om halvannet år. Da blir det etter all sannsynlighet slik. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Denne kommer snart nær deg

Snart trenger du ikke lenger å gå på postkontoret for å hente pakken.

...

Nicki Bille ut av troppen

Nicki Bille er satt ut av Rosenborg-troppen til søndagens kamp mot Bodø/Glimt på bortebane som følge av den episoden han er blandet inn i med dansk politi.

...

Fredrikstad først ut

En rekke kamper står på livemenyen i dag. Først ut er Fredrikstad og Hødd pågår nå.

Følg alle kampene i vårt livesenter

...

– FA-cupfinalen får vente

Å berge plassen i Premier League betyr alt for Hull.