...
Petter Northug har skrevet kontrakt med landslaget til 2016. Foto: Terje Pedersen, ANB

På landslaget til 2016

Petter Northug har bestemt seg for å bli på landslaget til i 2016.

Publisert 05.07.2012 kl 09:21 Oppdatert 05.07.2012 kl 09:26

Tips en venn på e-post:

Langrennsesset skrev tidligere i uka under kontrakten med Norges Skiforbund som knytter ham til landslaget de neste fire sesongene.

Dagbladet skriver at Northug signerte kontrakten tirsdag, dagen før han reiste til Las Vegas for å spille poker-VM.

Dermed er det også slutt på diskusjoner om Northugs landslagsframtid. Tidligere har det vært spekulasjoner om 26-åringen ville gå for et privatlag.

Best støtteapparat

– Jeg gjør dette for å slippe spekulasjoner. Det er ingen tvil om at jeg finner det beste støtteapparatet og treningsmiljøet på landslaget, sier Northug i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

– Det har aldri vært aktuelt med noe annet enn dette. I dag er også miljøet og sparringpartnerne på allroundlaget viktig for meg. Jeg ser fram til mange mesterskap med det norske flagget på brystet, legger trønderen til.

Ifølge Dagbladet stilte Northug som krav at han fikk ha med seg smøreren Perry Olsson videre.

Til 2016

Tidligere har det vært snakk om at Northug ønsket seg en treårskontrakt, men nå skal han fortsette på landslaget til 2016.

– Det skyldes at Petter har et sterkt ønske om å vinne det første Tour-verdensmesterskapet, som det er planer om å arrangere i 2016, sier manager Lars Gilleberg til Dagbladet.

– Jeg er glad for at Petter er topp motivert for videre satsing, og jeg håper virkelig det blir et Tour-VM i 2016, slik at Petter har noe å satse mot også etter Falun-VM i 2015, sier langrennssjef Åge Skinstad til avisen.

Fornøyd skipresident

Den nyvalgte skipresidenten Erik Røste er også glad for at Northug fortsetter på landslaget.

– Vi har lange tradisjoner for og svært gode erfaringer med landslagene innenfor alle våre seks grener. Den baserer seg på at fellesskapet er avgjørende for gode individuelle prestasjoner, og at de beste utvikler hverandre. Derfor er det svært gledelig at Petter Northug jr. har skrevet en langsiktig avtale med NSF hvor alle spekulasjoner rundt dette legges dødt, sier Røste. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Full mann - full utrykning

Våknet i skogen dagen derpå og ropte om hjelp.

...

Alf Prøysen i hundre

Til kjente og kjære strofer signert Prøysen selv, ble det nye Prøysenhuset åpnet på dagen da han ville fylt hundre år.

Minst 40 omkom i flyulykke i Taiwan

Over 40 mennesker fryktes å ha omkommet da en nødlanding gikk galt i Penghu i Taiwan onsdag.

...

– 168 barn drept på Gazastripen

I alt 168 palestinske barn er drept på Gazastripen siden den israelske militæroffensiven startet for to uker siden, ifølge UNICEF.