...
En halv million risikerer å miste TV 2 Zebra. Foto: Montasje ANB

500.000 kan miste Zebra

En konflikt mellom Canal Digital og TV 2 gjør at en halv million kabel-tv-kunder risikerer å miste TV 2 Zebra fra neste uke.

Publisert 26.06.2012 kl 17:51 Oppdatert 26.06.2012 kl 17:59

Tips en venn på e-post:Nordens største tv-distributør truer nemlig med å fjerne kanalen fra sin pakke dersom den ikke blir enig med TV 2 om vilkårene for distribusjon av kanalen, skriver NA24.

– Det er mange ting som må falle på plass før vi kommer til enighet. Dersom vi ikke blir enige, så fjerner vi TV 2 Zebra fra vår pakke inntil videre, sier strategi- og produktdirektør Haakon Li Dragland i Canal Digital Kabel-TV.

500.000 Canal Digital-kunder risikerer dermed å miste tilgangen til TV 2 Zebra fra 2. juli. Parabolkunder vil fortsatt ha tilgang til TV 2-kanalen.

Konflikten mellom de to aktørene har fra før ført til at Canal Digital-kunder mistet tilgangen til TV 2 Sport. Den gang var det TV 2 som stanset distribusjonen fordi selskapet mente Canal Digital misligholdt avtalen.

Bakgrunnen for konflikten er at TV 2 kun får 58 øre av en gjennomsnittlig Canal Digital-regning på rundt 300 kroner. Statens nye avtale med TV 2 pålegger fjernsynsdistributører som Canal Digital å betale kanalen markedspris for formidlingen av dens kanaler. Kabeltvistnemnda har fastsatt denne prisen til cirka 8 kroner. Canal Digital vil gå rettens vei for å få omgjort avgjørelsen, noe som i så fall innebærer at Telenor-eide Canal Digital går til sak mot sin egen eier - nemlig staten. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Skrøt av hasj på Instagram

To ungdommer pågrepet av politiet, mistenkt for hasjbruk.

Sjekk denne ekstreme transporten

Dette vogntoget er 67 meter langt og 3,75 meter bredt. Se video!

...

Kraftig økning i antall innbrudd

I første halvår var 22.000 ran, innbrudd og tyverier fra private boliger og hytter.

...

Luksuriøs landing på Gardermoen

Dubai rykker nærmere når Emirates tar av fra Gardermoen.