...
En halv million risikerer å miste TV 2 Zebra. Foto: Montasje ANB

500.000 kan miste Zebra

En konflikt mellom Canal Digital og TV 2 gjør at en halv million kabel-tv-kunder risikerer å miste TV 2 Zebra fra neste uke.

Publisert 26.06.2012 kl 17:51 Oppdatert 26.06.2012 kl 17:59

Tips en venn på e-post:Nordens største tv-distributør truer nemlig med å fjerne kanalen fra sin pakke dersom den ikke blir enig med TV 2 om vilkårene for distribusjon av kanalen, skriver NA24.

– Det er mange ting som må falle på plass før vi kommer til enighet. Dersom vi ikke blir enige, så fjerner vi TV 2 Zebra fra vår pakke inntil videre, sier strategi- og produktdirektør Haakon Li Dragland i Canal Digital Kabel-TV.

500.000 Canal Digital-kunder risikerer dermed å miste tilgangen til TV 2 Zebra fra 2. juli. Parabolkunder vil fortsatt ha tilgang til TV 2-kanalen.

Konflikten mellom de to aktørene har fra før ført til at Canal Digital-kunder mistet tilgangen til TV 2 Sport. Den gang var det TV 2 som stanset distribusjonen fordi selskapet mente Canal Digital misligholdt avtalen.

Bakgrunnen for konflikten er at TV 2 kun får 58 øre av en gjennomsnittlig Canal Digital-regning på rundt 300 kroner. Statens nye avtale med TV 2 pålegger fjernsynsdistributører som Canal Digital å betale kanalen markedspris for formidlingen av dens kanaler. Kabeltvistnemnda har fastsatt denne prisen til cirka 8 kroner. Canal Digital vil gå rettens vei for å få omgjort avgjørelsen, noe som i så fall innebærer at Telenor-eide Canal Digital går til sak mot sin egen eier - nemlig staten. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Mindre salt i smøret

Helseminister Bent Høie vil ha mindre salt i maten. Tine tar ham på ordet og reduserer saltinnholdet i smør.

...

Skråsikre foreldre tar sjansen

Bilulykker er hovedårsaken til alvorlige skader og dødsfall blant barn i Norge. Feil sikring er den største synderen.

...

Husk å stille klokken!

Men hvordan var det igjen? Skal den stilles fram eller tilbake?

...

Ambisiøs klimapolitikk

Kommentar: Norge må diskutere nye klimatiltak i kjølvannet av EUs nye klimamål.

Les hele kommentaren her