Kongefamilien på slottsbalkongen under gardens drilloppvisning torsdag i forbindelse med kongeparets 75-årsdager. Foto: Terje Pedersen, ANB

«Congratulations», Harald og Sonja!

Det jubilerende kongeparet ble hyllet til tonene av Cliff Richards slager «Congratulations» på Slottsplassen torsdag.
Publisert 31.05.2012 kl 16:10 Oppdatert 31.05.2012 kl 19:02

Tips en venn på e-post:


Gratulerer, kong Harald og dronning Sonja!

Se bildene fra torsdagens feiring av to kongelige 75-årsdager.

Sangen kunne ikke vært mer velvalgt. Den var Storbritannias bidrag til Melodi Grand Prix i 1968, samme år som kong Harald og dronning Sonja giftet seg i Oslo domkirke.

Torsdag ettermiddag sto de på slottsbalkongen omgitt av barn og barnebarn, mens Garden spilte og holdt drilloppvisning for 75-årsjubilantene.

Feiringen startet med bollefest for 3.300 barnehagebarn som Oslos ordfører Fabian Stang hadde invitert til. Ut fra Slottets hovedport gikk hoffets ansatte i skytteltrafikk med kurver fulle av boller og saft til barna som blant annet hadde pyntet seg med kroner og diademer i anledning dagen.

Alt i alt hadde det møtt fram 4.000-5.000 mennesker for å juble for konge og dronning.

Hele kongefamilien kom ut på balkongen. Kongeparet var flankert av kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby på den ene siden og prinsesse Märtha Louise, Ari Behn, Emma Tallulah Behn, Maud Angelica Behn og Leah Isadora Behn på den andre.

På siden av den røddraperte balkongen sto prinsesse Astrid, fru Ferner, hennes mann Johan Martin Ferner og dronningens bror Haakon Haraldsen og hans kone Lis Haraldsen.

Særlig barnebarna klappet entusiastisk fra balkongen og kronprinsen bukket galant for sin far og mor da alle sang «Hurra for deg som fyller ditt år».

Prins Sverre Magnus syntes etter hvert det ble litt slitsomt å stå, fikk på seg genser og satte seg godt til rette på armen til mamma.

Märtha Louise løftet også opp Emma Tallulah etter hvert.

Under sin oppvisning fyrte Garden av to løsskudd på Slottsplassen før ordfører Fabian Stang ba alle på plassen om å komme helt fram til gardistene for å gratulere kongeparet med dagen.

Det ble både «Happy birthday to you» og tre ganger hurra som gjallet opp mot de to jubilantene og deres familie.

Senere på dagen var det festgudstjeneste i Oslo domkirke med blant annet kongeparet og kronprinsparet til stede. Deretter gratiskonsert med en rekke kjente artister på en egen lekter ved Operaen der Justin Bieber opptrådte onsdag kveld.

Kong Harald fylte 75 år 21. februar, mens dronningen fyller 75 år 4. juli. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Posten vil fjerne A-post

Posten viser til at digital postgang overtar og at stadig færre fysiske brev blir sendt.

Snuser på Russland

Hurtigrutens nye britiske eiere ønsker å satse nytt og seile inn i russisk farvann.

KOMMENTAR

Asyl med Frp

To av tre asylsøkere fikk i fjor innvilget opphold i Norge.

Vil behandle byggesaker raskere

Statsråd Jan Tore Sanner starter nå arbeidet med å få til en raskere behandling av enkle byggesaker.