...
Frank Ocean sang ut den lille tiden han tilbrakte på Øya-scenen før han brått gikk av. Foto: Steinar Schjetne, ANB

Ocean har avlyst før også

Frank Ocean skapte bølger med sin Øya-opptreden – bare en uke etter at han avlyste en konsert i USA bare to timer før start.

Publisert 10.08.2012 kl 11:39 Oppdatert 10.08.2012 kl 11:45

Tips en venn på e-post:


Øya 2012 i bilder

Se bildene fra årets Øyafestival.

Se Øya-bildene her

Den kritikerroste artisten, som svært mange hadde store forventninger til, gikk av scenen etter fire låter torsdag – og kom aldri tilbake.

«Akutt sykdom» het det om årsaken til at amerikaneren, som sang de fire sangene dels sittende på en barkrakk, aldri kom tilbake. Litt etter gikk også bandet av. Så kom en talsperson for Øya ut og forklarte avgangen med at han hadde «mistet stemmen».

Allerede i utgangspunktet gikk Frank Ocean på Øyas store scene mer enn et kvarter etter tiden. Ifølge VGs anmeldere sang han bra på de fire låtene. Til avisen uttaler plateselskapet Universals representant David Pedersen at man ikke så noe tegn til at artisten var i dårlig form før konserten.

– Ikke i det hele tatt, absolutt ikke, vårt inntrykk var at han var frisk og rask og klar for å spille. Dette kom like bardust på for oss som for alle andre, sier Pedersen til VG.

Dette er ikke første gang Frank Ocean har kansellert i siste liten: Ifølge MTV avlyste han en konsert på Bowery Ballroom i New York i november i fjor – bare én time før han skulle gå på scenen. Også da ble «sykdom» angitt som årsaken.

Dagen før hadde han opptrådt i hjembyen New Orleans. Selv skrev Ocean på Tumblr at han hadde tatt antibiotika og andre medikamenter for å greie den, men at han deretter hadde mistet stemmen.

Og for en uke siden. 1. august, avlyste Frank Ocean nok en konsert – denne gangen i Detroit, to timer før konsertstart. Da ble årsaken angitt til «influensa», ifølge The Detroit News. Deretter dro Ocean videre til Lollapalooza i Chicago, der han opptrådte lørdag 4. august.

Øyas pressetalsmann Jonas Prangerød uttaler til Dagbladet at skuffede publikummere ikke vil få pengene igjen. Torsdag er det meningen at Frank Ocean skal i ilden igjen på den svenske Way Out West-festivalen, før han fortsetter videre på sin Europa-turné. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Vil kutte OL-søknaden med 5-10 milliarder

Søkerkomiteen til Oslo-OL i 2022 har bedt sine rådgivere om hjelp til å kutte mellom 5 og 10 milliarder kroner.

...

Mener Siv må på banen

Hadia Tajik mener Frp-ledelsen må slutte å vende det døve øret til sine egne politikeres ekstreme ytringer.

To fastklemt i trafikkulykke

Tre personer skal være alvorlig skadet i Larvik. Se video fra ulykkesstedet!

...

Fabian Stang betalte svart

Oslo-ordføreren skrev verken kontrakt eller fikk kvittering da han fikk hytta hans ble beiset.