...
Boybandet Blue gjør comeback for å representere Storbritannia i årets Eurovision Song Contest. Foto: BBC

Kaster klærne ved seier

Oslo (ANB): Enten kaster de klærne eller så emigrerer de. Mye står på spill for Blue i Grand Prix-finalen neste lørdag.

Stian Grythaugen
Stian Grythaugen, ANB Profil E-post
Publisert 07.05.2011 kl 15:54 Oppdatert 07.05.2011 kl 15:55

Tips en venn på e-post:Det gjenforente boybandet representerer Storbritannia i Düsseldorf – og har fått den vanskelige oppgaven med å gjenreise Grand Prix-storhetens ære. Hele fem seirer gjør Storbritannia til en av GP-historiens mest suksessrike nasjoner.

HØR ALLE ÅRETS LÅTER HER!

Samtidig begynner det å bli lenge siden Katharina and the Waves sang seg til topps i Dublin i 1997 med superhiten Love shine a light”. De siste årene har vært en eneste lang ørkenvandring med hensyn til topp-plasseringer.

Da Josh Dubowie endte sist i finalen i Telenor Arena for ett år siden – var det Storbritannias tredje jumboplassering på åtte år.

Kler seg nakne

Foran årets finale har man derfor satset hardt for å få en opptur. Boybandet Blue, som blant annet er kjent for Elton John-duetten Sorry seems to be the hardest word”, er håndplukket til å representere britene med låten I can”.

HØR DET BRITISKE BIDRAGET I BUNNEN AV DENNE SAKEN!

Hovedpersonen har også lagt lista høyt foran finalen i Düsseldorf.

– Vi skal posere nakne for dere dersom vi vinner. Og alle er invitert til seiersfesten, sier bandmedlem Antony Costa i et intervju med britiske Daily Star – og lover en heidundrende feiring.

– Vi har ikke hatt tid til å drikke i det siste med all promoteringen rundt om i Europa. Men vinner vi, skal vi definitivt ta igjen det, sier han.

Løftet om å la klærne falle er samtidig ikke det eneste løftet Blue gir før Grand Prix-debuten. På spørsmål om hva gutta gjør dersom det blir null poeng kommende lørdag, svarer Costa:

– Da emigrerer vi!

Får lite drahjelp

Boybandet er nok samtidig rimelig trygge på at akkurat det ikke blir tilfellet. I can” har blitt godt mottatt av de europeiske Grand Prix-fanklubbene – og seiler opp som en outsider til seieren i Düsseldorf.

Hovedpersonene legger imidlertid ikke lista riktig så høyt.

– Hvis vi blir blant de fem beste, hadde det vært utrolig bra. For oss er dette bare strålende promotering, en måte å vise våre europeiske fans at Blue er tilbake, sier Costa.

Alt har samtidig ikke gått på skinner i oppkjøringen for Blue. Bare en av BBCs radiostasjoner har spilt låten jevnlig, hvilket betyr at få britiske og europeiske lyttere har fått sjansen til å høre bidraget i forkant.

– Vi kunne ha ønsket at hele landet sto bak oss, men det er tydeligvis for mye å be om, sukker Lee Ryan.

Som følge av Storbritannias betydelige økonomiske bidrag til Den europeiske kringkastingsunionen, er landet hvert år direktekvalifisert til Grand Prix-finalen. Det betyr at det europeiske TV-publikummet heller ikke vil få høre I can” i én av de to semifinalene. (ANB)

Her er det britiske bidraget:

På forsiden nå


...

Hvit jul er kult, men...

Den snøen som skaper julestemning, er den samme som kan føre til omfattende skader i både hytter og hus.

Klart for bilgalskap

Fredag inntar vedens mest berømte bilprogram Telenor Arena. Sjekk ut dette klippet når Clarkson, Hammond og May må krysse Nilen på en flåte.

...

Full strid om snøscooter-lov

Regjeringen vil åpne for at kommunene selv kan bestemme om de vil godta fornøyelseskjøring med snøscooter.

...

– Dette er Bakvendtland

Forslaget om fri konkurranse på brevpost er sendt på høring før det er vurdert hvordan dette vil slå ut.