Dansk MGP-sjokk

Oslo (ANB): Folket sviktet de store forhåndsfavorittene og sendte 21 år gamle Soluna Samay til den internasjonale Grand Prix-finalen. Se og hør sangen!

Stian Grythaugen
Stian Grythaugen, ANB Profil E-post
Publisert 22.01.2012 kl 00:03 Oppdatert 22.01.2012 kl 10:15

Tips en venn på e-post:Både eksperter og bookmakere hadde utpekt duoen Christian Brøns og Patrik Isaksson, samt 17 år gamle Jesper Nohrstedt, til favoritter foran lørdagens danske finale i Aalborg. Og ikke overraskende gikk begge bidragene til superfinalen.

Der fikk de selskap av 21 år gamle Soluna Samay - som med låten "Should've Known Better" skulle vise seg å bli en hard nøtt knekke.

Da vinneren skulle kåres, viste det seg nemlig at jenta med foreldre fra Sveits og Tyskland helt overraskende hadde sanket flest publikumsstemmer. Sjokkert kunne hun motta seierstrofeet - og innkassere billetten til den internasjonale finalen i Aserbajdsjans hovedstad Baku.

- Jeg er helt gira, sa 21-åringen med skjelvende stemme.

- Jeg er rett og slett så takknemlig over at folk har stemt på meg. Tenk at jeg står her som vinner nå - for to måneder siden ante jeg ikke at jeg skulle være med, supplerte hun.

Nytt av året i den danske finalen var fire utenlandske ekspertjuryer. Den ene av disse var norsk og besto av Alexander Rybak, Venke Knutson, Bjørn Johan Muri, Kjell Petter Askersrud og Omer Bhatti.

Juryleder Alexander Rybak ga i likhet med Russland og Tyskland 12 poeng til Jesper Nohrstedt, mens den aserbajdsjanske og danske ekspertjuryen ga toppscore til Soluna Samay.

Med TV-seernes ble altså sistnevnte kveldens store vinner.

Alexander Rybak var også sentral i pauseshowet i Aalborg lørdag. Eurovision-vinneren fra 2009 fremførte en Grand Prix-medley, bestående av blant andre Carolas "Fångad av en stormvind", Johnny Logans "Hold me now", Brødrene Olsens "Fly on the wings of love"og naturligvis "Fairytale". (ANB)

På forsiden nå


...

Ap vil ha kveldsåpent

Ap etterlyser kveldsåpne poliklinikker ved sykehusene.

...

Bruk hoveddøra!

Kommentar: Det finnes åpenbart intet bunnivå for hvor pinlig og prinsippløst det offisielle Norge kan opptre.

Les hele kommentaren her

...

Fare for havnestreik

Det kan bli streik i norske havner etter at det onsdag ble brudd i lønnsforhandlingene.

...

Skal beskytte TV-aksjonen

Kronprins Haakon har sagt ja til å være høy beskytter når Kirkens Nødhjelp skal samle inn penger i årets TV-aksjon.