...
The New Tork Times skriver søndag at justisdepartementets kriminalavdeling er i ferd med å reise sak mot en rekke finansinstitusjoner, blant dem ansatte i Barclays. Foto: ANB (arkiv)

– Etterforsker rentefiksing

USAs justisdepartement etterforsker flere banker og deres ansatte for triksing med Libor-renten, ifølge The New York Times.

Publisert 15.07.2012 kl 12:45 Oppdatert 15.07.2012 kl 12:46

Tips en venn på e-post:Avisen skriver søndag at justisdepartementets kriminalavdeling er i ferd med å reise sak mot en rekke finansinstitusjoner, blant dem ansatte i Barclays. Den britiske storbanken sendte sjokkbølger gjennom den globale finansverdenen da det ble avslørt at ansatte systematisk trikset med Libor-renten, en styringsrente som bygger på rentesatsene for britiske banker imellom.

The New York Times siterer anonyme regjeringskilder med nær kjennskap til saken som forteller at amerikanske myndigheter venter at minst én bank vil bli siktet i løpet av året.

Amerikanske og britiske myndigheter inngikk et forlik med Barclays forrige måned, som godtok en bot på 2,7 milliarder kroner for forsøket på å manipulere rentene. Avtalen gir imidlertid ikke Barclays-folk immunitet fra straffeforfølgelse.

I frykt for straffeforfølgelse forsøker nå flere finansinstitusjoner, blant dem minst to europeiske, å inngå forlik med myndighetene, ifølge den amerikanske avisen.

I lys av Libor-skandalens omfang og antall banker som antas å være involvert, kan justisdepartementets etterforskning av rentetriksingen gi myndighetene påskudd for å holde de største bankene ansvarlige for det som skjedde under finanskrisen.

Det amerikanske justisdepartementet har jurisdiksjon over den britiske Libor-renten ettersom den påvirker markedene i USA. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Pengedryss til nærbutikkene

– Vent med hyttehandelen til du kommer til nærbutikken, oppfordrer statsråd Jan Tore Sanner.

...

Nå er det ingen som ler

Skoda setter ny rekord, og det imponerer i bilbransjen.

...

Fikk billett til hoppuka

Anders Jacobsen (29) har trøblet i sesongstarten, men Norges siste hoppukevinner får likevel plass på laget til hoppuka.

...

– Trenger minister for sikkerhet

De forskjellige norske etterforsknings- og sikkerhetsetatene samarbeider for dårlig.