...
Flyktninghjelpens generalsekretær Elisabeth Rasmusson er bekymret for de sivile i Syria. Foto: Flyktningehjelpen/ANB/Arkiv

– Mer kritisk for sivile i Syria

FN har ikke maktet å beskytte Syrias sivilbefolkning, mener Flyktninghjelpen.

Publisert 22.08.2012 kl 13:22 Oppdatert 22.08.2012 kl 13:47

Tips en venn på e-post:

Sammen med Gro Harlem Brundtland og Redd Barna ber Flyktninghjelpen FNs sikkerhetsråd om ikke å tillate at sivile bærer byrden av krigen.

– Situasjonen for de sivile blir mer kritisk og uoversiktlig, sier Flyktninghjelpens generalsekretær Elisabeth Rasmusson i en pressemelding.

En ny rapport viser at 1,5 millioner mennesker er på flukt i Syria. Mange har øyeblikkelig behov for mat vann og helsetjenester, samtidig som tilgangen til humanitær hjelp er svært begrenset.

«Flyktninghjelpen ber sammen med Gro Harlem Brundtland Sikkerhetsrådet om ikke å tillate at sivile bærer kostnaden for mangelen på politiske løsninger i Syria», heter det i pressemeldingen.

Brevet er i tillegg sendt til Den arabiske liga og er også signert av Redd Barna, samt fire internasjonale politiske veteraner, som i likhet med Harlem Brundtland er medlemmer av The Elders. Blant dem er Irlands tidligere president Mary Robinson.

Det er beregnet at 2,5 millioner mennesker vil trenge humanitær hjelp i Syria de neste tre til seks månedene.

– Sivilbefolkningen i Syria holdes som gisler av de stridende partene. Konflikten har utviklet seg til en borgerkrig, og dette gjør sivilbefolkningen enda mer utsatt og situasjonen svært kritisk, sier Rasmusson.

Også amerikanske myndigheter uttrykker dyp bekymring for de siviles situasjon. Syria står nå midt i en omfattende humanitær krise, fremholdt sjefen for USAID, Mark Bartolini, onsdag. USAID er USAs statlige bistandsorganisasjon,

– Dette er en av de mest kompliserte humanitære situasjoner vi har opplevd. Det er en av de verste humanitære krisene i verden i dag, sier Bartolini, ifølge nyhetsbyrået DPA.

USA har til nå bevilget en halv milliard kroner til hjelp til Syria, men det er behov for langt mer, vurderer David Robinson, avdelingssjef i amerikansk UD. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Arbeidsdagen som forandret livet til Frank

Ble dopet ned og angrepet med kniver på hjemmebesøk for barnevernet.

...

Høies helsereform

Kommentar: Mange er kritiske til regjeringens forslag om fritt behandlingsvalg.

Les hele kommentaren her
...

Rosenborg på medaljejakt

Haugesund har misset straffe.

Følg kampen her!

Død person funnet i Stavanger

Krimteknikere er sendt til stedet etter at en død person er funnet utenfor en blokk i Stavanger.