Berger nummer to

Darja Domratsjeva vant fellesstarten i verdenscupen i skiskyting søndag.

Tora Berger.

Tora Berger. (Foto: )

DEL

Etterpå beklaget hun at hun ikke hadde kunnet gi Tora Berger noen bursdagspresang i sporet.

– Jeg vet at Tora (Berger) har bursdag i dag, men jeg kunne bare ikke gi henne noen presang i sporet. Det beklager jeg, men gratulerer med 31-årsdagen, Tora, og alle gaver skal jo gis etterpå, sa Domratsjeva på pressekonferansen etter det aller siste verdenscuprennet i skiskyting denne sesongen.

Gratulasjonen vakte munterhet og satte et verdig punktum for en lang sesong, som endte med to individuelle gull til Berger i VM i Ruhpolding.

Domratsjeva vant ikke bare avslutningsrennet med ti sekunders margin til Berger, men hun sikret seg også seieren i fellesstartcupen og henviste Berger til annenplass. For at det skulle ha blitt seier til Berger i den cupen, måtte hun ha slått den hviterussiske jenta, og det greide hun ikke søndag.

Magdalena Neuner fra Tyskland ble nummer seks i sitt siste verdenscuprenn, slått med nesten ett minutt, men hun sikret seieren i verdenscupen totalt 28 poeng foran Domratsjeva.

Ved siden av Bergers annenplass, sto unge Tiril Eckhoff for et norsk lyspunkt ved å gå inn til sjuendeplassen i rennet. hun var 1.23 minutt bak vinneren i mål med bare en strafferunde.

Tung uke

– Jeg må bare innrømme at denne finaleuken her i Khanty-Mansijsk har vært veldig tung. Derfor trodde jeg ærlig talt ikke på at det kunne bli pallplass på meg i denne fellesstarten, men jeg bestemte meg før start for at jeg ikke skulle gå en meter lenger enn jeg måtte. Derfor er jeg veldig godt fornøyd med det jeg gjorde på standplass, og med skytingen min, sa Tora Berger til NTB etter rennet.

Hun pådro seg en strafferunde, mens Domratsjeva fikk tre. Men i sporet var det klasseforskjell mellom dem. Domratsjeva gikk betraktelig raskere enn det norske håpet.

De to gikk så å si likt ut fra siste skyting med Berger noen få sekunder foran, men allerede i den første bakken på sisterunden satte Domratsjeva inn støtet. Hun gikk rett fra Berger og vant med ti sekunder.

– Jeg var sjanseløs og kjempet med meg selv i sporet. Jeg var sliten både i kropp og sjel, sa Berger.

Fornøyd

Selv om det verken ble seier i det siste internasjonale rennet for sesongen eller i verdenscupen i fellesstart, ga Tora Berger uttrykk for at hun var fornøyd.

– Det var umulig å gjøre noe med Domratsjeva i dette siste rennet. Det innså jeg fort på sisterunden. Derfor så jeg mer bakover enn framover på slutten, innrømmet Berger.

– Jeg må bare si at jeg er fornøyd med at det ble en plass på seierspallen i det siste internasjonale løpet jeg gikk denne sesongen. Nå skal det bli godt å komme hjem til NM-forberedelser, for jeg ser fram til å gå norgesmesterskapet i Trondheim, fortalte Berger.

Magdalena Neuner takket av som topputøver med sjetteplassen sin søndag, og i den norske kommentatorboksen takket også Jon Herwig Carlsen av etter en kommentatorkarriere som har vart i 36 år. (ANB-NTB)

Artikkeltags