Bjørgen fester grepet

Marit Bjørgen vant onsdagens sprint i klassisk stil foran 15.000 tilskuere i Stockholm.

Marit Bjørgen vant sprinten i Stockholm.

Marit Bjørgen vant sprinten i Stockholm. (Foto: )

DEL

Dermed økte hun forspranget til Justyna Kowalczyk i verdenscupen.

Slottssprinten i den svenske hovedstaden var den 1. etappen av minitouren som avslutter årets verdenscup i langrenn. Russiske Jula Ivanova ble nummer to onsdag, mens Maiken Caspersen Falla tok tredjeplassen.

– Jeg er overrasket over at jeg klarte å vinne, for jeg hadde ingen god prolog. Da følte jeg meg ikke særlig bra og ble bare nummer 12, men i utslagsrundene gikk det bare bedre og bedre, sa Bjørgen.

– Ivanova overrasket meg og virket sterk, men jeg var best de siste 20 meterne.

Kowalczyk-fall

Bjørgen hadde 11 løpere foran seg i kvalifiseringen onsdag, mens Kowalczyk var nest raskest. Etter å ha vunnet sin kvartfinale med Kowalczyk rett bak seg, opplevde Bjørgen at den polske løperen røk ut i semifinalen.

Sammenlagtrivalene var i samme heat igjen, og akkurat som i kvartfinalen var Bjørgen først i mål. Kowalczyk, som ofte sliter med teknikken, gjorde akkurat som i Drammen. Hun fikk problemer ute av en sving og falt. Femteplass i heatet ga henne niendeplass totalt. Det ga henne 28 poeng, mens Bjørgen innkasserte 50 poeng.

Nå skiller det 160 med totalt 300 poeng igjen å kjempe om i de tre rennene i Falun til helgen.

– Alt kan skje

Bjørgen fikk naturlig nok spørsmålet om duellen nå er avgjort.

– Jeg har et godt forsprang nå, men alt kan skje. Jeg kommer til fortsatt til å være topp konsentrert om å prestere, sa Bjørgen.

Amerikanske Kikkan Randall vant sprintcupen sammenlagt, med Maiken Caspersen Falla og Bjørgen på de neste plassene.

– Jeg er svært tilfreds med tredjeplass i dag. Stemningen var fantastisk, og jeg vil takke alle som møtte fram, sa Falla, som har forventninger også til de tre siste etappene i Falun.

Fredag er det «dronning av Mördarbacken», mens det er fellesstart i klassisk stil lørdag og jaktstart i fri teknikk søndag. (ANB-NTB)

Artikkeltags