Seigt og tungt for Berger

Darja Domratsjeva fra Hviterussland vant kvinnenes jaktstart i skiskyting lørdag. Tora Berger ble beste norske på femteplass.

Tora Berger ble nummer fem.

Tora Berger ble nummer fem. (Foto: )

DEL

– Det ble en tung og seig dag for meg i sporet. Det var tung snø, og det var tungt å gå. Derfor må jeg være fornøyd med denne femteplassen, men det jeg er veldig godt fornøyd med er at jeg fikk ned 19 av 20 på standplass, slo Tora Berger fast overfor NTB etter lørdagens jaktstart i verdenscupfinalen.

Domratsjeva gikk seg opp fra tredjeplass og seiret 24,8 sekunder foran finske Kaisa Mäkäräinen. Vita Semerenko fra Ukraina ble nummer tre. Alle de tre første nøyde seg med to strafferunder.

Sprintvinner Magdalena Neuner bommet hele fem ganger og falt til fjerdeplass. Dermed er hun ikke helt sikker på sammenlagtseier før søndagens avsluttende fellesstart. Domratsjeva er bare 43 poeng bak.

Tora Berger skjøt bra og traff 19 ganger på sine 20 skudd. Selv med bare én strafferunde greide hun bare å gå seg opp to plasseringer. I mål var Berger litt over minuttet bak den hviterussiske vinneren.

Bra

– Det gikk veldig bra for meg opp den siste bakken. I bunnen lå jeg bak Marie Laure Brunet, men jeg bestemte meg for at jeg ville ta henne, for jeg måtte ha med meg den gode følelsen til fellesstarten søndag. Det gikk jo greit, slo Berger fast.

Hun ligger på tredjeplassen i verdenscupen, og det er en plass hun sannsynligvis kommer til å ende på. Hun er sjanseløs mot Neuner og Domratsjeva som ligger foran henne.

Det kan bli en liten kamp å holde finske Kaisa Mäkäräinen bak seg, for den finske jenta ligger ikke mer enn 44 poeng bak den norske dobbeltverdensmesteren.

Synnøve Solemdal bommet seks ganger og ble nummer 19, mens Tiril Eckhoff tok 20.-plassen med tre strafferunder.

Elise Ringen endte på 45.-plass og var nesten sju minutter bak teten, mens Bente Landheim og Ane Skrove Nossum ble tatt igjen med en runde.

Tent

Nå gjenstår det bare et renn av årets verdenscup, og Tora Berger er tent på å avslutte på en skikkelig måte i søndagens fellesstart.

– Da skal jeg i alle fall passe på at jeg ikke kommer til å gå en meter lenger enn det jeg må, sa Berger etter den gode skytingen på lørdagens jaktstart. Hun har tatt mål av seg til å skyte helt feilfritt søndag.

– Kroppen føles litt sliten nå. Jeg brukte mye energi i VM, men jeg skal da klare å komme meg gjennom den siste konkurransen. (ANB-NTB)

Artikkeltags