Fører an i 1. divisjon

Kongsvinger kunne slippe jubelen løs etter 2-0 mot Tromsdalen på eget gress.

Kongsvinger kunne slippe jubelen løs etter 2-0 mot Tromsdalen på eget gress. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Tom Nordlie ristet liv i Kongsvinger-spillerne i pausen. Nå leder de an 1. divisjon sammen med Ranheim.

DEL

Etter en målløs 1. omgang gjorde Andreas Moen og Olav Tuelo Johannesen hvert sitt mål i ande omgang slik at Tom Nordlies gutter tok alle tre poengene.

Trener Tom Nordlie var imidlertid ikke mye fornøyd med KIL-gutta etter første omgang.

– Jeg tåler ikke så mange sånne pauseprater som jeg hadde i dag, jeg var fly forbanna. Gutta var illojale mot det vi ble enige om på forhånd, og det var slapp innsats i første omgang. Det var dårlig over alt for lang tid, konstaterte Nordlie etter kampslutt til Glåmdalen.

Han fikk se et KIL-lag som hevet seg betraktelig etter pause, og som til slutt vant fullt fortjent 2-0. KIL er dermed på tabelltopp sammen med Ranheim, og har full pott etter to kamper.

– Gutta gjør en mye bedre jobb i andre omgang, og det er godt å se at de klarte å heve seg. I tillegg holder vi nullen for niende gang på 11 kamper siden jeg kom i fjor høst. Det er solide saker, sa KIL-treneren etter kampen.

Viktige Stene

Ranheim tok seg av nyopprykkede Ullensaker/Kisa med 3-0. Storscoreren Robert Stene slo an tonen etter ti minutter. Are Tronseth økte til 2-0 etter en halvtime før Stene fastsatte sluttresultatet til 3-0.

Start som før kampen mot HamKam fikk leid inn Molde-keeperen Elias Valderhaug kom også best i gang på Arena Sør. Islandske Gudmund Kristijansson gjorde 1-0 like etter sidebytte, mens Emil Dahle utlignet etter en times spill. De klarte imidlertid ikke å svare da Solomon Owello og Matthias Vilhamsson satte inn ytterligere to mål.

Sandefjord måtte se at Sarpsborg tok med seg alle poengene etter 2-1. Øyvind Hoås sendte gjestene i en tidlig ledelse. Jo Sondre Aas utlignet like før pause, men to minutter senere ble Hoås matchvinner med sitt annet mål for kvelden. Kenneth Dokken gikk på en stjernesmell etter en duell mot slutten av kampen og pådro seg trolig en kraftig hjernerystelse.

Glimt seiret

Bodø/Glimt skuffet ikke sine hjemmetilhengere og vant 1-0 over Alta. Vegard B. Braaten som tidligere har bøttet inn mål for Alta ble matchvinner i annen omgang. Nyopprykkede Notodden tok en sterk 3-0 seier over mer etablerte Bryne. Marius Enger scoret to mål før hvilen, mens Borgar Velta fastsatte sluttresultat i annen omgang.

Kampen mellom Mjøndalen og Bærum ble utsatt fordi lagets nye stadion ikke er ferdigstilt til spill ennå.

(ANB-NTB)

Artikkeltags