Fra Glimt til Superettan

Karl Morten Eek prøver lykken i Sverige.

Karl Morten Eek prøver lykken i Sverige. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Karl Morten Eek blir å finne i svenske Superettan neste sesong.

DEL

Den solide midtstopperen reiser til Umeå for å spille for den nyopprykkede Superettan-klubben i Sverige.

I Umeå gjenforenes 23-åringen med sin tidligere trener i Steinkjer, Stuart Gibson.

Eek har ikke undertegnet kontrakten ennå, men har muntlig sagt ja til en ettårskontrakt med klubben, med opsjon på ytterligere ett år.

– Det er noe nytt og spennende med Superettan. Jeg kjenner Stuart godt fra tiden i Steinkjer og har bare fine ord å si om ham. Han er seriøs og dyktig. Forhåpentligvis holder vi plassen neste sesong, sier Karl Morten Eek til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Umeå har lenge vært en storklubb på kvinnesiden med brasilianske Marta som sin desiderte storstjerne (spilte der fra 2004-2008), og har nå ambisjoner om å etablere seg innen svensk herrefotball også. Kommunen er den 12. største i Sverige basert på innbyggertall.

– Det kjennes bra at vi nå har gjort vår første forsterkning for kommende sesong. Han er en bra spiller i rett alder med bra rutine fra spill på dette nivået, sier sportssjefen i klubben Håkan Bäckström til klubbens hjemmeside.

Nordtrønderen ble hentet til Glimt av Kåre Ingebrigtsen i 2009, men klarte aldri å spille seg til fast plass i den daværende eliteserieklubben. Etter godt spill på utlån i både Nybergsund og Løv-Ham, kom Eek tilbake til Glimt denne sesongen og gjorde en hederlig figur i forsvarsrekka. Eek bidro i 19 av Glimts seriekamper denne sesongen, og noterte seg for ett mål. (ANB)

Artikkeltags