Hødd sliter tungt

Hødd-trener Sture Fladmark trenger tre poeng mot Sarpsborg Sparta i helgen.

Hødd-trener Sture Fladmark trenger tre poeng mot Sarpsborg Sparta i helgen. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Hødd står uten seier på 14 strake kamper. Nå nærmer det seg krise på Høddvoll.

DEL

15 runder er unnagjort i landets nest tøffeste fotballiga. Enkelte eksperter ga Hødd merkelappen middelhavsfarer før årets sesong, men etter halvspilt serie ser mye ut til å gå i stå for den tradisjonsrike klubben fra Ulsteinvik.

Ut med storscoreren

Før årets sesong ble Rógvi Jacobsen hentet inn. En spiss som har scoret mot selveste Italia. Forventningene var store til den 193 centimeter høye målgjøreren, og han innfridde. I hvert fall i starten. Sist uke var imidlertid hans tid i klubben over.

Nok var nok for Hødd og Jacobsen selv. Etter en rekke sportslige nedturer, svake kamper og resultater, ble spissen hentet hjem til moderklubben Klaksvikar Itróttarfelags på Færøyene.

- Det er ikke til å legge skjul på at både vi og Rógvi hadde store forventninger da vi signerte kontrakten like før jul. Selv om ting startet bra, har det gått litt tråere den senere tid, meldte Hødd-ledelsen da overgangen var i boks.

Tynn tropp

En sak som har vært kjent over en lengre periode, er at ungguttene Eivind Michael Myklebust og Mads-André Værnes skulle ta seg pause for å satse på skole. Nå har spillerne gitt seg i klubben, og Hødd står nå igjen med en tropp på 17 utespillere. Blant dem er innleide Fernando Callabero, som har kontrakt som går ut 1. august.

I tillegg pådro Erik Sandal seg en skade i ryggen i en internkamp denne uka og er høyst usikker før søndagens kamp mot Sarpsborg.

For få dager siden mottok Lillestrøm en forespørsel angående Magnus Myklebust fra Hødd-ledelsen. Svaret fra romeriksklubben var et kontant nei.

- Jeg har ikke hørt at Magnus ønsker seg vekk, og derfor er dette uaktuelt, sier Frank Grønlund i Lillestrøm til Vikebladet.

I disse dager har Hødd brasilianeren Diego Silva Fereira på prøvespill. 23-åringen omtales som en spennende spiller som først og fremst viste sine kvaliteter defensivt i banen under sin første økt hos blåtrøyene. Det til tross for at han egentlig er spiss. En ting er sikkert: Hødd vil forsterke – og det behøves.

Viktig periode

6-18 i målforskjell, og fem strake tap. Det er Hødd-fasiten før søndagens meget viktige kamp mot Sarpsborg Sparta i Østfold. Med seier kryper Hødd helt opp i ryggen på lagene like over, mens tap betyr at klubben må se langt etter motstanderne.

Det er med andre ord en meget viktig oppgave trener Sture Fladmark og hans disipler står overfor førstkommende søndag! (ANB)

Artikkeltags