Kristiansund satser på 1. divisjon

Christian Michelsen spiller for Kristiansund neste sesong. Nå skal nordmøringene satse på 1. divisjonsspill.

Christian Michelsen spiller for Kristiansund neste sesong. Nå skal nordmøringene satse på 1. divisjonsspill. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Tirsdag ble Christian Michelsen (31) og Øystein Reiten (21) presentert som Kristiansund-spillere. Begge er solide forsterkninger for nordmørslaget.

DEL

Førstnevnte har vært lagkaptein og støttespiller i Moss de siste årene. Tidligere har 31-åringen erfaring fra Stabæk og eliteserien.

– Med Christian har vi funnet den midtbanesjefen vi har lett etter. Dette er i overkant av hva det er lov å forvente i 2. divisjon, sier Geir Midtsian til Tidens Krav.

Spiss fra Senegal

Han er like raus med superlativene når det gjelder Øystein Reiten. Sunndalingen har scoret 26 mål i 3. divisjon denne sesongen. Ingen var i nærheten av å holde samme nivå.

– En spiller som garantert vil bli en suksess, sier Midtsian.

Og flere forsterkninger kan det bli.

Mamadou Diagne Latyr fra Senegal scoret to mål da Sparta Sarpsborg banket Bodø/Glimt 4-1 i 1. divisjon sist søndag. Nå vil han fortsette karrieren i KBK.

– Her må vi ha hjelp av eksterne investorer. Dette er en spiller som klubben ikke alene har råd til å lønne, sier KBKs sportslige leder Kjetil Thorsen.

Klassespiss

– En klassespiss. Han er stor, sterk og rask. Utrolig god på hodet. Jeg vil se de lagene som kan stå imot Latyr og Kris Bright i 2. divisjon. Dette ser veldig bra ut, sier Geir Midtsian.

Han håper næringslivet eller private investorer kjenner sin besøkelsestid. KBK er avhengig av hjelp for å løfte nordmørsfotballen opp på et høyere nivå.

Christian Michelsen er glad for å vende hjem til Kristiansund.

– Jeg har hele tiden sagt at jeg skal hjem. Nå er tiden inne, sier Michelsen, som i tillegg til å spille fotball også skal jobbe i FG Eiendom.

Mer proft

Også Reiten vil kombinere fotball og sivil jobb. Foreløpig er det uklart hva sunndalingen skal gjøre i tillegg til å leke med lærkula.

Kjetil Thorsen er trygg på at KBK har funnet to spillere som vil løfte laget. Christian Michelsen forsikrer at han ikke har flyttet hjem for å trappe ned.

– De som kjenner meg, vet hva jeg står for. Ingen må tro at jeg har kommet til Kristiansund for å slappe av. Det ligger i min natur å alltid yte 100 prosent.

Både Michelsen og Reiten trekker fram trener Geir Midtsian som en avgjørende faktor for at de velger KBK.

– Jeg har veldig tro på det som skjer i Kristiansund. Både typen fotball og alt rundt imponerer meg, sier Michelsen.

– Alt har blitt veldig mye mer profesjonelt enn sist jeg spilte i byen, legger han til. (ANB)

Artikkeltags