Piloter selger fridager

Norwegian-sjef Bjørn Kjos betaler godt hvis pilotene vil jobbe på fridager.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos betaler godt hvis pilotene vil jobbe på fridager. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Norwegian-sjef Bjørn Kjos betaler pilotene opp mot 24.000 kroner dagen.

DEL

Flere piloter i Norwegian har takket ja til å selge feriedager for bøte på bemanningsproblemene. Ekstrajobbingen kan gi pilotene opp mot 24.000 kroner dagen.

Ifølge Dagens Næringsliv sendte selskapet mandag ut et tilbud om dobbel overtid til pilotene. Tilbudet skal være det samme som fagforeningene søndag takket nei til.

Les også: Flere fly kan bli kansellert

Piloter som vil jobbe på fridager, blir lovet dobbel overtidsbetaling, noe som tilsvarer fire ganger vanlig dagslønn. Ifølge avisen kan en kaptein da tjene mellom 18.000 og 24.000 kroner på en dag. En førsteoffiser kan tjene rundt 12.000 kroner på en dag.

– Det stemmer at vi gikk direkte ut til alle piloter i går ettermiddag og fikk umiddelbart god respons. Det viser at vi har et pilotkorps som er villig til å hjelpe med å få våre passasjerer fram, og det er vi svært glade for, sier administrerende direktør Bjørn Erik Barman-Jenssen i datterselskapet Norwegian Air Resources.

Les også: Slik får du fram hvis du blir forsinket

Tilbudet skal ha blitt sendt ut både til piloter i Norge og ved baser i andre europeiske land.

Etter to dager med flere kanselleringer ser de fleste Norwegian-avgangene ut til å gå som normalt fra norske flyplasser tirsdag.

(ANB-NTB)

Artikkeltags