En tredel av sykefraværet er arbeidsrelatert

Jeg forventer at både politikere og arbeidsgivere tar disse funnene på største alvor, sier forbundsleder i NSF Eli Gunhild By.

Jeg forventer at både politikere og arbeidsgivere tar disse funnene på største alvor, sier forbundsleder i NSF Eli Gunhild By. Foto:

Nesten en tredel av sykepleiernes sykefravær er helt eller delvis arbeidsrelatert, viser ny rapport.

DEL


– Dette er illevarslende. Jeg forventer at både politikere og arbeidsgivere tar disse funnene på største alvor og gjør sitt for at arbeidshverdagene skal bli mindre belastende, sier forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund (NSF), Eli Gunhild By, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Søvnproblemer

Dette er de viktigste risikofaktorene for arbeidsrelatert fravær ved norske sykehus, ifølge den ferske Sintef-rapporten som omtales i tidsskriftet Sykepleien.

  • Høy fysisk arbeidsbelastning over tid.
  • Høyt arbeidstempo over tid.
  • Søvnproblemer over lengre tid på grunn av turnusarbeid.
  • Smitte fra pasienter eller kolleger (virus- eller bakterieinfeksjoner).
  • Tilretteleggingsproblemer ved helseproblemer

– Den store arbeidsbelastningen er en viktig grunn til at hele 20 prosent slutter å jobbe som sykepleiere i løpet av de første 10 årene etter ferdig utdannelse. Sykepleiere er stolte av jobben sin, og de står på for pasientene, men når en stor andel av sykefraværet er arbeidsrelatert, må arbeidsgiverne innse at strikken er strukket for langt, understreker NSF-lederen.

Måten arbeidshverdagen organiseres på betyr noe for de ansattes helse og trivsel.

Sveinung Stensland, helsepolitisk talsperson for Høyre

Rapporten viser videre at HMS-arbeidet er mangelfullt.

– HMS-arbeidet må fornyes. Det er i stor grad tilpasset industrien, men passer ikke for mange kvinnedominerte yrker.

Bedre ledelse

Sveinung Stensland, helsepolitisk talsperson for Høyre, sier at alle i sykehusledelsen, fra toppledelse til avdelingsnivå, må ta funnene om sykefraværet i Sintef-rapporten innover seg.

Saken fortsetter under bildet.

Mye av sykefraværet blant sykepleierne skyldes høy fysisk arbeidsbelastning over tid, ifølge en fersk rapport.

Mye av sykefraværet blant sykepleierne skyldes høy fysisk arbeidsbelastning over tid, ifølge en fersk rapport. Foto:

– Mye kan løses med bedre ledelse. Måten arbeidshverdagen organiseres på betyr noe for de ansattes helse og trivsel. Funnene enkelte steder tyder nemlig på at rotete organisering og dårlig ledelse har en sammenheng med sykefraværet, sier Stensland til ANB.

Høyre-politikeren har som tidligere styremedlem i Helse Vest brukt mye energi på å få ned sykefraværet blant sykepleierne. Oppfordringen fra Stensland er å være tidlig ute med forebyggende arbeid når det gjelder korttidsfravær.

– Dersom sykefraværet er høyt på en avdeling, genererer det mer press og stress blant dem som er igjen på jobb. Da blir det fort en negativ spiral. Ledelsen må tenke gjennom hvordan de ansatte kan fungere best mulig, sier han. (ANB)

Artikkeltags