Rørlegger blir ny LO-nestleder

Medlem av Fagforbundets politiske ledelse, Roger H. Heimli.

Medlem av Fagforbundets politiske ledelse, Roger H. Heimli. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Roger Heimli er den beste kandidaten vi kan foreslå, sier leder Mette Nord i Fagforbundet.

DEL

[Fri Fagbevegelse] Valget til LOs ledelse skjer på LO-kongressen torsdag 11. mai.

Fagforbundet er det desidert største forbundet i LO, og når forbundet foreslår en kandidat til nestledervervet, blir det etter all sannsynlighet slik.

Bakgrunn

Roger Haga Heimli (48) ble valgt inn i Fagforbundets ledelse på landsmøtet i 2013. Han hadde da vært fylkesleder i Fagforbundet Hordaland siden 2003, og medlem av forbundsstyret siden 2009.

I Bergen kommune var han hovedtillitsvalgt, omstillings- og konserntillitsvalgt. Han startet sin tillitsvalgtkarriere som ungdomstillitsvalgt i 1995 i daværende Norsk Kommuneforbund.

– God kompetanse

– Vi mener at Roger Haga Heimli er den beste kandidaten vi kan foreslå til LO-ledelsen og som nestleder. Han har god kompetanse om offentlig sektor. Han er kunnskapsrik og lydhør og har meget god innsikt i tariffspørsmål, sier Fagforbundets leder Mette Nord i pressmeldingen.

I årene i toppledelsen i Fagforbundet har Heimli særlig jobbet med tarifforhandlinger, omstilling og internasjonale spørsmål. Han har hatt ansvaret for arbeidet med internasjonale handelsavtaler, blant annet TISA-avtalen, og saker som skatteunndragelse, svart økonomi og arbeidslivskriminalitet.

Rørlegger

Av utdanning er Heimli rørlegger, men langvarig tillitsvalgtarbeid har bidratt til at aktiv fartstid i faget ikke er særlig lang. Ved siden av tillitsvalgtarbeid har Heimli vært aktiv i Arbeiderpartiet i Bergen.

– Roger Heimli er en utpreget lagspiller som vi mener vil styrke LOs ledelse, sier forbundsleder Mette Nord. (ANB)

Artikkeltags