Ungt medaljehåp i gulvlegger-EM

Michael Stark har ligget i hardtrening opp mot gulvlegger-EM.

Michael Stark har ligget i hardtrening opp mot gulvlegger-EM. Foto:

Av

Michael (21) blir fulgt med argusøyne under Europas største yrkesfag-konkurranse.

DEL

Torsdag starter Europas største yrkesfagkonkurranse, EuroSkills 2016, i Göteborg. Det er første gang Norge har en representant i konkurransen, melder ifi.no.

Michael Stark er Norges første deltager i EM for gulvleggerlærlinger. Han er lærling i gulvleggerfaget hos malermester Ivar Romøren AS i Tønsberg.

I tre dager skal 21-åringen vise hva han er god for mot de beste gulvleggerne i Europa.

– Det er ikke mange som får delta i et EM. I mitt fag er det bare syv eller åtte deltagere fra hele Europa. Det er et trangt nåløye bare å bli valgt ut. Jeg føler meg privilegert og lover å gi alt for Norge, sier 21-åringen.

Mot de beste

I Göteborg skal 500 ungdommer fra 30 land konkurrere i 35 ulike yrkesfag, deriblant gulvlegging. Det unge talentet skal konkurrere i tre øvelser: linoleum-, teppe- og parkettlegging.

– Det var først etter jeg sa ja, at jeg forstod hvor stort dette egentlig er. Et EM er ikke en vanlig dag på jobben. Så jeg har trent hver dag, forteller Michael Stark.

Stein Hesstvedt, adm. direktør i Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund (MLF), har vært en av pådriverne for å få en norsk deltaker til EuroSkills. Nå er direktøren spent.

– Vi er veldig stolte over å ha en kandidat representert i EuroSkills i år. Det er en konkurranse med høyt nivå, og vi har stor tro på Michael. Han har jobbet hardt opp mot konkurransen, og vi har store forhåpninger, sier Hesstvedt.

Vil vise fram faget

– Det er viktig å ha en representant for Norge i internasjonale konkurranser. Det løfter gulvleggerfaget og viser mulighetene det kan gi. Konkurranser er viktige arenaer der vi kan få fram helheten og det store spekteret i faget, uttaler Hesstvedt. 

Leder for Forum for Gulvbransjen, Per Olaf Øxseth, er enig i at norsk deltakelse i EuroSkills er viktig for bransjen.

– Gulvleggerfaget har vært i ferd med å bli visket ut, både innenfor opplæring og antall lærlinger. Å delta i konkurranser er ett av tiltakene for å få dette spennende faget synlig igjen, påpeker han. (ANB)

Artikkeltags