Det kan bli færre køer

1 av 4 vurderer å endre reisevanene sine på landsbasis, ifølge en ny NAF-undersøkelse.

1 av 4 vurderer å endre reisevanene sine på landsbasis, ifølge en ny NAF-undersøkelse. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

1 av 4 vurderer nemlig å endre reisevanene sine.

DEL

Personer i alderen 18-24 år er mest bevisst på at endringene kan gi effekt. Halvparten av de spurte i denne aldersgruppen sier at de vurderer å endre transportvanene sine.

– Dette er helt fantastisk. Vi har nådd fram ved å vise til løsninger og gjøre samferdsel til en «snakkis», sier Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF.

Effektiv kampanje

I Oslo og Akershus sier hele én av tre at de kan komme til å endre sine transportvaner etter NAFs kampanje i september. Da foregikk det store trafikkeksperimentet på E18 inn mot Oslo vestfra. Der klarte NAF, sammen med flere samarbeidspartnere, å redusere køtiden med opp til 30 prosent i morgenrushet. 

– Dette er positivt og ekstra gledelig siden vi lagde filmer som pekte tydelig på løsninger for hverdagslogistikken, sier Sagedal.

– Men vi vet at det ikke er gjort over natta å endre folks reisevaner. Nå er det viktig at myndighetene tilrettelegger. Trafikantene er villige til å endre sine vaner, men alternativene må bli bedre før det skjer, fortsetter hun.

Vi har nådd fram ved å vise til løsninger, sier kommunikasjonssjef Inger Elisabeth Sagedal i NAF.

Vi har nådd fram ved å vise til løsninger, sier kommunikasjonssjef Inger Elisabeth Sagedal i NAF. Foto:

Fleksitid

Med aksjonen «Kampen om tiden» gikk NHO, NAF og Telenor sammen om å oppfordre til en innføring av tidsriktige bedrifter som en løsning på køproblemene inn til de store byene. Å la ansatte bruke fleksitiden vil avlaste rushtrafikken og gi mindre kø og stress i hverdagen, ifølge aksjonsaktørene.

– Det var mange som fikk med seg dette eksperimentet, sier Inger Elisabeth Sagedal. (ANB)

Artikkeltags