11 prosent flere ledige på ett år

I Rogaland har antallet helt ledige økt med 81 prosent siden november i fjor.

I Rogaland har antallet helt ledige økt med 81 prosent siden november i fjor. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Like mange er arbeidsledige som under finanskrisen.

DEL

79.200 personer er nå registrert som helt arbeidsledige hos Nav. Det er 8.200 flere enn på samme tid i fjor, og omtrent like mange som under finanskrisen.

Arbeidsledigheten er nå på 2,9 prosent av arbeidsstyrken, sammenlignet med 2,6 prosent ved slutten av november i fjor.

Fra oktober til november ble 500 flere registrert som arbeidsledige, viser sesongjusterte tall fra Nav. Stadig flere forblir arbeidsledige over lengre tid.

- Ledigheten fortsetter å øke, men ikke like raskt som i oktober. Ledigheten øker klart mest på sørvestlandet, mens andre fylker opplever fallende ledighet, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

I Rogaland har antallet helt ledige økt med 81 prosent siden november i fjor.

Også i Møre og Romsdal og Hordaland stiger arbeidsledigheten raskt. I andre enden av skalaen finner vi Aust-Agder, Vestfold og Hedmark, der arbeidsledigheten falt med henholdsvis 12, 8 og 5 prosent.

I Oslo har arbeidsledigheten de siste månedene stabilisert seg på 3,2 prosent av arbeidsstyrken. Det er en nedgang på 494 arbeidsledige eller 4 prosent fra november i fjor.

Arbeidsledigheten øker særlig blant ingeniører, IKT- og industriarbeidere, mens ledigheten faller for butikk- og salgsarbeidere og personer uten yrkesbakgrunn.

(ANB-NTB)

Artikkeltags