– Ingen har irritert meg mer

Spekter-direktør Anne-Kari Bratten kommer til å savne avtroppende Unio-leder Anders Folkestad.

Spekter-direktør Anne-Kari Bratten kommer til å savne avtroppende Unio-leder Anders Folkestad. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Les hva Spekter-sjefen sier om avtroppende Unio-leder Anders Folkestad.

DEL

Mandag gir Anders Folkestad lederklubba i Unio over til Ragnhild Lied etter 14 år som leder. Folkestad har bygget opp organisasjonen til å bli landets nest største hovedorganisasjon. Han har satt sine spor, også blant sine motstandere.

Dette sier Anne-Kari Bratten, som er direktør i arbeidsgiverorganisasjonen Spekter, Unios hovedmotstander.

– Ikke engang kjærester eller andre menn har irritert meg mer enn ham.

– Han har stått på for sine medlemmer, for organisasjons-Norge og for tariffavtaler. Han har vært med på å bygge landet. Jeg trodde ikke jeg noen gang kom til å si det, men jeg kommer til å savne ham, legger hun til.

I dag teller Unio 330.000 medlemmer. Bare LO er større.

Og mens LO har byttet ledere flere ganger, har Folkestad stått standhaftig på vakt. Som fagforeningsleder har han samarbeidet med fire LO-ledere, Yngve Hågensen, Gerd-Liv Valla, Roar Flåthen og Gerd Kristiansen.

– Jeg har hatt en god dialog med alle fire, men kan nok si at samarbeidet med LO fungerer bedre med en borgerlig enn en rødgrønn regjering, sier Anders Folkestad til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Det har selvsagt noe med de politiske kanalene å gjøre. Det er lettere for LO å gå til regjeringen når den er rødgrønn, sier Folkestad.

I Danmark er en sammenslåing mellom LO og Unios søsterorganisasjon, FTF, på trappene.Den danske LO-kongressen ga klarsignal for et strategisk samarbeid, i første omgang på det utdanningspolitiske området.

Folkestad avviser imidlertid en sammenslåing med LO i Norge, selv om han presiserer at det må være opp til den nye forbundsledelsen. Hvis Unio skulle slå seg sammen med noen, tror han veien vil gå i en annen retning enn LO.

– Kanskje til Akademikerne?

– Noen vil nok tenke i de baner, svarer Folkestad. (ANB)

Mandag stenger Anders Folkestad døra som Unio-leder.

Mandag stenger Anders Folkestad døra som Unio-leder. Foto:

Artikkeltags