Ja, fylla går ut over jobben!

1 av 4 sier at de har drukket så mye at de har gjort en dårlig jobb dagen derpå.

1 av 4 sier at de har drukket så mye at de har gjort en dårlig jobb dagen derpå. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

1 av 4 sier at de har drukket så mye at de har gjort en dårlig jobb dagen derpå.

DEL

Like mange sier at de har opplevd at kolleger har vært så reduserte at det har gått utover arbeidet. Det viser en undersøkelse Ipsos har gjennomført for alkovettorganisasjonen Av-og-til.

 – Det er overraskende at så mange som 25 prosent av arbeidstakerne innrømmer at de har drukket så mye alkohol at det har gått ut over jobben. Ser vi dette i sammenheng med det alkoholrelaterte fraværet, ser vi at alkoholbruken vår går ut over effektivitet og lønnsomhet i arbeidslivet. Det uttaler Kari Randen som er leder i Av-og-til.

Alkoholbruk koster bedrifter og det offentlige store summer hvert eneste år, og minst 14 prosent av korttidsfraværet skyldes alkoholen.

Konsekvensene for bedriften er at det går ut over både effektiviteten og resultatene. I tillegg er det på mange arbeidsplasser også et spørsmål om sikkerhet.

Randen mener arbeidsgivere ikke har noe annet valg enn å reagere før det utvikler seg til problemer.

Kari Randen er leder i alkovett-organsisasjonen Av-og-til.

Kari Randen er leder i alkovett-organsisasjonen Av-og-til. Foto:

– Om noen kommer på jobb i bakrus eller beruset, er det lettere for både arbeidsgiver og kollegaer å ta det opp dersom alle vet at bedriften har klare regler for rusbruk. Mange synes det er vanskelig å snakke om alkohol. Typisk er at alle vet om at noen i bedriften sliter, men ofte unngår man å ta det opp med vedkommende før det har blitt et stort problem, påpeker Kari Randen.

Regjeringen deler målet om at flest mulig skal være omfattet av en generell og bevisstgjørende rusmiddelpolitikk som er tydelig forankret i virksomhetens ledelse.

– Retningslinjer er bra, både for den enkelte, bedriftens lønnsomhet og arbeidsmiljøet, sier Kari Randen. (ANB)

Artikkeltags