Slik blir kuttene i Statoil

Mellom 1.100 og 1.5000 fast ansatte må slutte i Statoil innen utgangen av 2016.

Mellom 1.100 og 1.5000 fast ansatte må slutte i Statoil innen utgangen av 2016. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Statoil kutter mellom 1.100 og 1.500 fast ansatte.

DEL

I tillegg blir 525 konsulenter borte. Kuttene skal være gjort innen utgangen av 2016. Målet er at nedbemanningen skal skje ved frivillighet.

Kuttene ble gjort kjent tirsdag morgen.

- Vi beklager behovet for ytterligere reduksjoner, men forbedringene kreves for å styrke Statoils konkurransekraft og sikre vår framtidige verdiskapning, uttaler Anders Opedal, selskapets konserndirektør for drift, i en pressemelding.

Innen utgangen av juni vil Statoil presentere endringene i de ulike forretningsområdene.

- Beslutninger om bemanningsreduksjoner som følge av effektivisering vil bli tatt i det enkelte forretningsområde basert på vurderinger som involverer ledere og tillitsvalgte, og lokal drøfting. Først når dette er fullført, vet vi hvor presist dagens anslag er. Dette arbeidet vil skje i forretningsområdene i perioden fra august til november, sier personaldirektør Magne Hovden i Statoil.

Siden utgangen av 2013 er bemanningen blitt redusert med 1.340 fast ansatte og 995 eksterne konsulenter. Det har ifølge selskapet skjedd gjennom mer begrenset konsulentbruk, naturlig avgang, intern omplassering til nye stillinger, sluttvederlag og førtidspensjon. Rekrutteringen har vært meget begrenset, men selskapet understreker at det har satset på å rekruttere lærlinger og nyutdannede.

- Vi har hittil løst overtallighet gjennom frivillige ordninger, og målet vårt er fremdeles at nedbemanningsprosessen de neste 18 månedene skal gjennomføres basert på frivillighet, sier personaldirektøren. (ANB-NTB)

Artikkeltags