Togstans i tre timer

Jernbaneansatte markerte sin motstand mot jernbanereformen de borgerlige partiene presenterte på Oslo S i mai.

Jernbaneansatte markerte sin motstand mot jernbanereformen de borgerlige partiene presenterte på Oslo S i mai. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det blir ikke kjørt alternativ transport under streiken mandag.

DEL

Det blir tre timers togstans i hele Norge mandag, som en reaksjon på regjeringens forslag til jernbanereform, opplyser NSB.

Streiken starter klokken 10. Tog som er underveis på dette tidspunktet vil stanse på nærmeste stasjon og vente til streiken avsluttes.

Det blir ikke kjørt alternativ transport under streiken, opplyser NSB, som henviser til egne hjemmesider for informasjon om hvert enkelt tog. Enkelte tog kan bli innstilt eller stoppet også før klokken 10. NSB-eide Nettbuss fortsetter å kjøre.

Streiken er en politisk markering blant medlemmer i Norsk Lokomotivmannsforbund og Norsk Jernbaneforbund. Denne kommer på grunn av regjeringens forslag til jernbanereform, hvor NSB vil miste eierskap til sine tog, verksteder og eiendomsselskap.

Markeringen starter på Oslo S, der det blir appeller ved forbundslederne Kjell Atle Brunborg i NJF og Rolf Jørgensen i NLF.

Deretter blir det tog til Stortinget, der samferdselspolitikerne vil få overrakt uttalelser og det blir flere appeller.

Regjeringen og samarbeidspartiene la 11. mai fram forslag til omorganisering av norsk jernbane. Blant annet skal det åpnes for mer konkurranse på enkelte strekninger, noe partiene ser for seg skal skje i 2016 eller 2017. Det skal også opprettes et direktorat som skal styre og koordinere jernbanen. (ANB-NTB)

Artikkeltags