Pause i meklingen

Først etter klokken 9 vil det bli klart om de ansatte i Oslo kommune går ut i streik.

Først etter klokken 9 vil det bli klart om de ansatte i Oslo kommune går ut i streik. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Partene i lønnsoppgjøret i Oslo kommune tok pause i forhandlingene torsdag kveld.

DEL

Samtalene fortsetter klokka 14 fredag på riksmeklingsmannens kontor.

– Partene har noen punkter de trenger å gå nærmere igjennom. Så lenge de snakker sammen, er det muligheter for en løsning, men det er umulig å si i dag om meklingen vil fortsette, eller om morgendagen vil gi et brudd, sier mekler Geir Engebretsen.

Det betyr etter alt å dømme at partene kan komme til å ta pinsen i bruk dersom de velger å fortsette samtalene etter fredag.

I praksis innebærer dette at en eventuell streik ikke vil tre i kraft før ved arbeidstidens begynnelse tirsdag 29. mai.

Mekler Engebretsen betegner arbeidet som krevende. Han ville ikke trekke noen paralleller til den situasjonen som førte til brudd i lønnsoppgjøret for resten av landets kommuner natt til torsdag.

– Oslo kommune er et separat forhandlingsområde med egne forhandlinger. Ut over det kan jeg ikke si stort, lød budskapet fra sorenskriveren ved Oslo tingrett, hans egentlige jobb utenom sesongen for lønnsoppgjør.

– Vi er i en diskusjon om det videre meklingsarbeidet. Det er altfor tidlig å snakke om noen skisse. Vi er overhodet ikke der ennå, sa han da partene hadde sittet trekvart døgn på overtid.

Rammer bredt

Oppgjøret omfatter 43.000 ansatte i Oslo kommune. Rundt 2.500 organiserte vil bli tatt ut i en eventuell streik, kanskje fra fredag morgen. Skoler, barnehager, SFO og virksomheten ved Oslo havn er blant virksomhetene som blir berørt.

Lønnsoppgjøret for de ansatte i staten og KS-området endte i streik natt til torsdag.

Finansbyråd Kristin Vinje (H) sa tidligere på dagen at faren for streik var overhengende. Hun forhandler som arbeidsgiver, i tett kontakt med byrådsleder Stian Berger Røsland (H).

Motparter er Fagforbundet, Unio, YS og Akademikerne. (ANB-NTB)

Artikkeltags