Krever varslingsombud

Unio-leder Ragnhild Lied krever et eget ombud for varsling på arbeidsplassen.

Unio-leder Ragnhild Lied krever et eget ombud for varsling på arbeidsplassen. Foto:

Det er på høy tid med et eget ombud for varsling etter overgrepsskandalene den siste tiden, mener Fagforeningen Unio.

DEL

– Metoo-saken i Norge viser med all mulig tydelighet at vi trenger et varslingsombud i Norge. De som trakasseres trenger et sted å gå for å bli hørt. Nå må regjeringen på banen og få dette på plass snarest, sier Unio-leder Ragnhild Lied til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Flere saker

De siste ukene har tusenvis av kvinner i inn- og utland stått fram som ofre for seksuell trakassering og overgrep under emneknaggen #metoo på sosiale medier.

I forrige uke signerte blant annet over 500 skuespillere et opprop publisert i Aftenposten. Hensikten var å ta et oppgjør med ukulturen i den norske film- og teaterbransjen.

Lied sier skuespillerne er et av en lang rekke eksempler som viser at det er på tide med et norsk varslingsombud.

– Den store styrken i varselet til skuespillerne er at de kollektivt står fram. Altfor ofte ser vi at enkeltpersoner som varsler først blir tatt på alvor når saken når media. Det har vært hundrevis av saker der enkeltpersoner som varsler ikke blir tatt på alvor før saken havner på forsidene i mediene. Vi så det i drapssaken i Bergen – Monikasaken – og vi ser det nå i disse sakene, sier Unio-lederen.

Leders ansvar

Lied, som organiserer yrkesgrupper som lærere, sykepleiere og politifolk, understreker at det er arbeidsgivers ansvar å forebygge seksuell trassering.

– Lederne må tørre å si ifra at seksuelle trakassering ikke er greit. Det er et lederansvar å organisere virksomheten slik at den enkelte arbeidstaker ikke utsettes for trakassering eller utilbørlig opptreden fra kolleger, ledere eller andre, sier Lied, og legger til:

– Overtredelse av arbeidsgivers plikter etter loven er straffesanksjonert. Det innebærer at arbeidsgiver kan straffes med bøter eller fengsel ved brudd på lovens bestemmelser.

Metoo-saken i Norge viser med all mulig tydelighet at vi trenger et varslingsombud i Norge.

Ragnhild Lied, leder i Fagforeningen Unio

Tydelige regler

Tidligere i år ble det vedtatt at alle bedrifter med flere enn fem ansatte skal ha varslingsrutiner. Men lovverket er ikke tydelig nok, mener Lied.

– Alle virksomhetene trenger tydelige varslingsregler. Hadde Nationaltheatret eller TV2 hatt tydelige og implementerte varslingsrutiner, kunne de sannsynligvis ha avdekket den seksuelle trakasseringen på et langt tidligere tidspunkt. Da kunne man fått gjort noe med forholdet i stedet for å sitte i månedsvis på en udetonert bombe, sier Unio-lederen. (ANB)

Artikkeltags