Slik skal hun fri til LO

Onsdag taler partisekretær i Arbeiderpartiet, Kjersti Stenseng til LOs Kartellkonferanse på Gol. Der kommer hun til å forsøke å mobilisere så mye som mulig ut av fagbevegelsen fram mot valget i 2017.

Onsdag taler partisekretær i Arbeiderpartiet, Kjersti Stenseng til LOs Kartellkonferanse på Gol. Der kommer hun til å forsøke å mobilisere så mye som mulig ut av fagbevegelsen fram mot valget i 2017. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ap-sekretær Kjersti Stenseng vil bruke månedene fram til valget på å synliggjøre konsekvensene av regjeringens politikk.

DEL

– Det viktigste for oss er å mobilisere fagbevegelsen, både medlemmer og tillitsvalgte, til å være med å synliggjøre konsekvensene av regjeringens politikk og vårt alternativ, sier partisekretær Kjersti Stenseng (Ap).

Onsdag går hun på talerstolen foran LO Stats kartellkonferanse på Gol. Den årlige konferansen har i en årrekke vært et av de viktigste treffpunktene for fagbevegelsen, og her får partisekretæren muligheten til å snakke direkte til tillitsvalgte fra hele landet.

«Stenseng har en plan for å vinne tilbake regjeringskontorene i 2017» står det i det offisielle programmet.

– Jeg vil snakke om hva det er vanlige folk over hele landet har opplevd av endringer gjennom de siste tre årene. Det handler om svekket arbeidsmiljølov, mer utrygghet i hverdagen, og den høyeste ledigheten på over 20 år, sier Stenseng.

Meningsmålinger

De siste årene har det vært en klar sammenheng mellom hvor stor oppslutning Arbeiderpartiet har blant LOs medlemmer og hvor godt de gjør det i valg. Både i 2005 og 2009 hadde de over 50 prosent av stemmene blant fagorganiserte i LO. Ved valget i 2013 var det 45 prosent.

Men i en måling som ble publisert i Dagsavisen forrige uke svarte hele 60 prosent at de ønsket å stemme Arbeiderpartiet ved neste valg.

Det som bekymrer meg er hvis spin og lettvinte overskrifter på sosiale medier skal få lov å prege debatten.

Kjersti Stenseng, partisekretær i Ap

– Et av de viktigste punktene i strategien vår over hva vi skal prioritere, er det fagligpolitiske samarbeidet. Det er lett å ha et godt samarbeid på nasjonalt nivå, vi sitter 200 meter fra hverandre og har faste og hyppige møtepunkter. Det viktigste er hva vi får til sammen lokalt, vi har brukt mye tid på å styrke det lokale samarbeidet. Den kanskje viktigste jobben jeg kan gjøre på Gol er å oppfordre til å mobilisere medlemmer, som igjen skal mobilisere venner, kolleger og naboer. Det er slik vi vinner valget, og det er sånn vi holder høy oppslutning, sier partisekretæren.

Arbeiderpartiet har allerede vært tydelige på at de vil reversere deler av regjeringens endringer i arbeidsmiljøloven fra dag én dersom de vinner regjeringsmakt neste høst.

Retorikk og politikk

– Arbeidsmiljøloven er viktig. Der skiller vi oss tydelig fra regjeringspartiene ved at vi vil sitte ned rundt bordet og utvikle politikk sammen med fagbevegelsen og forsterke trepartssamarbeidet. Men den største utfordringen Norge står overfor nå er mangelen på arbeidsplasser. Det er nesten 140.000 arbeidsledige. Det å skape flere jobber er vårt hovedprosjekt, sier Stenseng.

Kjersti Stenseng reagerer på uttalelser fra innvandringsminister Sylvi Listhaug.

Kjersti Stenseng reagerer på uttalelser fra innvandringsminister Sylvi Listhaug. Foto:

De siste par ukene har det vært umulig å unngå de krasse angrepene fra en rekke Frp-profiler mot blant annet Arbeiderpartiet, med anklager om at de er en del av en elite som bestemmer, i kontrast til hva folk flest ønsker.

– Det som bekymrer meg er hvis spin og lettvinte overskrifter på sosiale medier skal få lov å prege debatten. Vårt fokus er å konfrontere regjeringa på det de gjør, ikke det de sier. Jeg må si at jeg blir indignert når enkelte kan tillate seg å si at en liten eller stor elite i Norge ønsker å styre hverdagen og valgene til vanlige folk, sier Stenseng, og legger til:

– Det arbeiderbevegelsen og kvinnebevegelsen har gjort gjennom tiår er å sørge for at folk har frihet til å ta valgene for å få hverdagen til å henge sammen. Det er ekstremt provoserende at de som har kjempet for at vanlige folk skal kunne leve gode og trygge, liv blir stemplet som en slags overdommer over hvordan folk skal leve. (ANB)

Artikkeltags