Trygg bro gir jobb til flere innvandrerkvinner

Rajdeep Kaur Grewal (t.v.), Fatima Ashoor og Ruun Hussein Abdi i samtale med integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

Rajdeep Kaur Grewal (t.v.), Fatima Ashoor og Ruun Hussein Abdi i samtale med integreringsminister Jan Tore Sanner (H). Foto:

Rajdeep, Ruun og Fatima er tre suksesshistorier i Norge. Takket være en sosial entreprenør.

DEL

For første gang settes det av en egen post på statsbudsjettet til sosiale entreprenører. 10 millioner friske kroner skal gå til å skape en trygg bro over i arbeidslivet for innvandrerkvinner i hele landet.

– Det kan være demoraliserende ikke å kunne snakke norsk, mangle de nødvendige papirene og stå utenfor arbeidslivet. Men når innvandrerkvinner ser hva jeg har oppnådd og fått til, blir de trygge og motiverte. De stoler på meg, sier Fatima Ashoor til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Full studiekompetanse

I 2012 kom Fatima som flyktning fra Somalia til Norge. Nå har hun fått studiekompetanse og er i full jobb for den sosiale entreprenøren Moving Mamas.

Fatima har vært med siden oppstarten i 2015 og er nå avdelingsleder for prosjektet på Hasle i Oslo. Jobben består av blant annet administrasjon, regnskap og språkpraksis for andre innvandrerkvinner.

– Jeg ser selv verdien av det jeg har gjort og hvor mye det betyr for andre innvandrerkvinner som er i samme situasjon som det jeg var. Det er veldig inspirerende, sier Fatima Ashoor, som sikter enda høyere med planen om en økonomiutdannelse.

Begeistret statsråd

I lokalene til konsulentselskapet og samarbeidsbedriften Qvartz er seksbarnsmoren Ruun Hussein Abdi og firebarnsmoren Rajdeep Kaur Grewal, opprinnelig fra Somalia og India, et vellykket resultat av arbeidsformidleren Moving Mamas. Det gjør integreringsminister Jan Tore Sanner (H) begeistret.

– Disse flotte kvinnene har en lang historie bak seg og er gode forbilder. De viser en utrolig vilje til å stå på og har en høy arbeidsmoral. Virkelig imponerende, sier Høyre-statsråden til ANB.

Ruun og Rajdeep, som lager og serverer mat til de ansatte, vasker og gjør rent i kantina og lærer opp nye medarbeidere, får også de beste skussmål fra HR-direktør Elise Langerød i Qvartz.

– De er pålitelige, alltid på jobb, har et godt humør og legger ned en arbeidsinnsats som barna deres virkelig er stolte av, sier Langerød, som ikke gjør dette av veldedige årsaker.

– Dette er en vinn vinn-situasjon og lønnsomt for begge parter. Vi hadde et behov som måtte dekkes, og nå er vi virkelig glade for å ha Ruun og Rajdeep her hver dag, forteller hun.

Sterkt engasjement

Sanners engasjement for sosiale entreprenører er langvarig og har røtter tilbake til da han var kommunalminister i Ernas Solbergs regjering fra høsten 2013 til januar 2018. Derfor prøver nå regjeringen ulike modeller for arbeidsrettet kvalifisering i samarbeid med sosiale entreprenører.

– Jobbsjansen er et eksempel på noe vi vet fungerer. Av innvandrerkvinnene som avsluttet denne ordningen i 2017, gikk 70 prosent ut i arbeid eller utdanning. Men vi må også gå nye veier for å lykkes bedre og sørge for at flere innvandrerkvinner kommer i jobb, sier Sanner.

Kvinnelige flyktninger i Norge i alderen 15-66 år har en sysselsettingsandel på 44,6 prosent. Tilsvarende for menn er 49,7 prosent, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) i 2016.

15 millioner settes av til å styrke integreringsprogrammet Jobbsjansen - fra 65 millioner i 2018 til 80 millioner i neste års statsbudsjett. Målgruppen er hjemmeværende innvandrerkvinner i alderen 18-55 år.

Saken fortsetter under bildet. 

Fatima Ashoor kom til Norge som flyktning fra Somalia i 2012. Nå har hun studiekompetanse og er i full jobb.

Fatima Ashoor kom til Norge som flyktning fra Somalia i 2012. Nå har hun studiekompetanse og er i full jobb. Foto:

Favner bredt

Sosiale entreprenører hjelper ikke bare innvandrerkvinner i arbeid. Det sosiale engasjementet favner også bredere – fra å løse konkrete sosiale utfordringer via å hjelpe mennesker som sliter med rus eller psykisk helse til å aktivisere og skape glede for eldre mennesker.

– Sosialt entreprenørskap har en virkning, og jeg har stor tro på ordningen. Men vi er avhengige av at små og mellomstore bedrifter bidrar. Større mangfold på en arbeidsplass er positivt, sier Sanner.

– Vi får dekket så mye mer enn behovet med hjelp til kantinedriften og lage lunsj til de ansatte. Det handler om relasjoner til mennesker som betyr mye for oss og som vi er blitt ekstremt glade i. Ruun og Rajdeep beriker både selskapet og relasjonene våre til mat, sier Elise Langerød. (ANB)

Artikkeltags