Overbevisende nykommer

Kia Rio.

Kia Rio. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Kia Rio har italienske linjer blandet med koreansk ingeniørkunst. Ingen dårlig kombinasjon det.

DEL

[Avisa Nordland] Kias ferskeste nyhet heter Rio. Den bør kunne finne sine kjøpere i en hard småbilklasse. Rio er litt lengre enn konkurrent Polo, men mye rimeligere. De har selvfølgelig også valgt noen rimeligere løsninger enn Polo, men ikke verre enn at førsteinntrykket er at Rio absolutt har en konkurransedyktig pris.


Hardt lydbilde

Nye Toyota Yaris overrasker med å være ganske så stillferdig av seg.

Det er ikke Rio. Her er det et rimelig hardt lydbilde – av pigg. Yaris hadde piggfritt. Her var det pigger. Det går ut over komforten.

For med piggfritt ville nok Rio blitt en ganske stille bil den også. For motor og vind er ikke direkte påtrengende før vi nærmer oss hastigheter du ikke har lov å kjøre i.


Velprøvd

Rio har selvfølgelig blokkeringsfrie bremser og stabiliseringsprogram. Da bør du kunne gi piggfritt en sjanse. Rio bryter ingen grenser, men det er da ikke Kia sin filosofi heller. De leverer solide bruksbiler med velprøvd teknologi.

Det er én av grunnene til at de slår til med hele sju års garanti på sine modeller. Rio er intet unntak. Rio virker godt sammenskrudd. Du får absolutt ingen premiumfølelse. Det er plast over det hele, men enkelte myke partier løfter helhetsinntrykket.


Funksjonelt

Førermiljøet er funksjonelt. Som den kvinnelige delen av testlaget konkluderte etter tjue sekunder bak rattet: – Her hadde jeg funnet fram med bind for øynene. Alt av knapper og hendler er der de naturlig skal være. Fra førersetet har du også en god oversikt, med unntak av bakover. På den annen side er det god trening å rygge etter speil.

Førersetet er godkjent til denne klassen å være. I baksetet er det greit for to voksne når sjåføren ikke er over 175. Motoren på 85 hestekrefter virker å være nok.

Vår bil var helt fersk og trenger sikkert noen hundre mil for å komme til sin rett. Ingen racerbil og den trenger sitt turtall, men til sitt formål – bykjøring og nærmiljø så er det nok krefter. Girkassen er litt upresis, mens styrefølelse er godkjent.

Understellet får samme karakter, men ikke på nivå med de to-tre beste i klassen. Rio blir absolutt å regne med.

Artikkeltags