Er skiene forsikret?

Hva slags forsikring må du egentlig ha for å få erstatning hvis skiene blir stjålet uten for skihytta på påskefjellet?

Hva slags forsikring må du egentlig ha for å få erstatning hvis skiene blir stjålet uten for skihytta på påskefjellet? Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er ikke lett å holde styr på hva forsikringen egentlig dekker. Det gjelder også når du tar med deg skiene til fjells.

DEL

Snart er det påske, og da dukker spørsmålene opp igjen: Dekker innboforsikringen skiutstyr som blir stjålet ved hytteveggen, i skibakken eller fra skiboksen?

Det kan være smart å sjekke ut svarene før du pakker bilen og reiser til fjells.

Innboforsikringen dekker de vanligste skadene som brann, vann, tyveri for boligen eller hytta.

Men innboforsikringen kan utvides til også å dekke andre uforutsett skader på ting i både boligen og hytta – såkalt kaskodekning.

– Dette er hva vi kaller «uflaks i hjemmet» som for eksempel barn som søler på PC-en eller velter TV-en, forteller Kirstin Bang, seniorkonsulent i produktavdelingen i KLP Skadeforsikring.

Ifølge Bang må skader og tyveri som dekkes av innboforsikringen i hovedregel skje fra boligen eller hytta. Tyveri som skjer fra privat uteareal – for eksempel hagen eller oppkjørselen – dekkes også.

– Unntaket er tyveri av sykkel og barnevogn som også gjelder utenfor boligen, sier Bang.

Dette betyr at dersom skiutstyret blir stjålet eller skadet når det står i eller utenfor boligen eller hytta, dekkes det av forsikringen.

Men dersom om utstyret tas bort fra eiendommen som forsikringen tilhører – noe som jo er selve poenget med denne type utstyr – dekker ikke innboforsikringen tyveriet.

– Det betyr at det vil være smart å tegne en reiseforsikring i tillegg, for å sikre skiutstyret når du tar det med bort fra boligen eller hytta. Reiseforsikringen gjelder nemlig for alle reiser; fra du forlater boligen din til du er tilbake, forteller Bang.

Reiseforsikringen dekker alt tyveri av skiutstyr på reiser, også fra bil eller skiboks.

– For reiseforsikring gjelder likevel sikkerhetsforskrift om at «du skal holde tilsyn med de forsikrede gjenstander, samt påse at alle eiendeler tas med når du forlater et sted», men ved tyveri utenfor skistuer og i alpinanlegg, ser selskapene i praksis bort fra denne forskriften, sier Bang.

– Vi kan ikke akkurat kreve at man skal ta med seg skiutstyr inn i skihytta... (ANB)

Artikkeltags