Finner lykke i hagen

Bak huset har Elisabeth anlagt en japansk hage. - Arbeidet med den fikk meg til å innse at jeg kan være god til hageplanlegging. Nå har jeg lyst til å lage en hule med vinkjeller i fjellveggen.

Bak huset har Elisabeth anlagt en japansk hage. - Arbeidet med den fikk meg til å innse at jeg kan være god til hageplanlegging. Nå har jeg lyst til å lage en hule med vinkjeller i fjellveggen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hageblogger Elisabeth Heggland Urø skygger ikke unna «mannsarbeid» i hagen.

DEL

[Bergensavisen] Ikledd arbeidsbukser med en fiffig beskyttelsesløsning på knærne, sitter Elisabeth Heggland Urø (44) på kne i kjøkkenhagen sin og planter brokkoli og rosenkål.

– Jeg er ikke helt sikker på hva som er hva nå, vedgår hun leende.

– Jeg er ingen ekspert på planter og hagearbeid, men har lært mye de siste tre årene, siden vi kjøpte huset, forteller hun.

Erfaringene, kunnskap og gode ideer samler hun i bloggen sin, til nytte og glede både for seg selv og andre hageinteresserte.

–Det så helt grusomt ut her da vi kjøpte huset. Det var fullstendig overgrodd, forteller hun til BA.

Mange timer og tunge løft senere er hagen på god vei til å bli slik Elisabeth forestilte seg den da de var på visning.

– Jeg har båret vekk 70 sekker med mose fra baksiden av huset, vi har saget ned busker og trær og stått på. Jeg elsker skikkelig mannsarbeid, proklamerer hun.

På baksiden av huset ruver en fjellvegg. Her når lite sollys frem.

– Ingenting ville vokse der, men det var en dam der fra før og små trær som vokser i fjellveggen. Derfor endte jeg opp med å anlegge en japansk hage der. Den krever lite vedlikehold. Jeg er veldig fornøyd med den, sier Elisabeth.

Hun elsker å dyrke egne grønnsaker og frukt, og har både morell-, plomme-, eple-, aprikos- og kiwitrær.

– Jeg sylter, setter vin, baker og lager mat av det vi dyrker frem. Sønnen min på fem år synes det er gøy å hjelpe til både i hagen og på kjøkkenet.

Elisabeths siste prosjekt er en egen liten sandstrand i hagen.

– Jeg drømmer om basseng. Men det ble billigversjonen med en fontene og noen sekker med sand. Jeg plukket noen skjell fra sjøen ved hytten. Det er deilig å kunne sitte i hagen og få litt sand mellom tærne, sier hun med et fornøyd smil.

Hun vedgår at det går mye tid med til hagearbeid.

– Det blir kanskje et par timer for dagen. Jeg liker ikke treningssentre, men dette er kjempegod trening, konstaterer hun.

– Dessuten er det litt terapi i hagearbeid. Man glemmer tid og sted når man holder på. (ANB)

Her kan du se flotte bilder fra hage og hus

Artikkeltags