Forslag om bedre BSU

Hvis de borgerlige paritene får vilje sin, kan alle under 34 år glede seg til enda bedre boligsparingsordninger.

Hvis de borgerlige paritene får vilje sin, kan alle under 34 år glede seg til enda bedre boligsparingsordninger. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

De borgerlige partiene på Stortinget ønsker å forbedre ordningen med Boligsparing for ungdom (BSU).

DEL

Høyre, Frp, Venstre og KrF går inn for å øke det årlige sparebeløpet for BSU og vil i tillegg heve taket for samlet beløp utover dagens nivå på 150.000 kroner.

– Inngangsbilletten for å kjøpe bolig har økt kraftig de siste årene, sier stortingsrepresentant Jan Tore Sanner (H) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB), og viser til både prisnivået og kravene til økt egenkapital.

Egenkapital

– Derfor er det helt nødvendig å bedre boligsparingen slik at de unge kan få større mulighet til å sikre seg nok egenkapital, sier han.

– Det er egentlig flertall på Stortinget for å bedre BSU-ordningen, for Senterpartiets Per Olaf Lundteigen har tatt til orde for det, poengterer Sanner.

Boligsparing for ungdom er en målrettet og populær ordning. Åtte av ti i målgruppen under 34 år har eller har hatt en BSU-konto.

Felles forslag

– Det er behov for en kraftigere stimulans som kan få flere til å spare privat, sier Sanner, som har fått med seg Christian Tybring-Gjedde (Frp), Hans Olav Syversen (KrF) og Abid Q. Raja (V) på et felles forslag om sparing.

– Dette er høstens første borgerlige fellesforslag, og det har et ideologisk innhold som markerer et fellesskap mellom de borgerlige partiene. Det vil komme flere slike fellesforslag, sier Sanner. (ANB)

Artikkeltags