Hus for togfrelste

Skatval stasjon ligger 65,9 meter over havet og ligger ved Nordlandsbanen. Nå skal huset selges.

Skatval stasjon ligger 65,9 meter over havet og ligger ved Nordlandsbanen. Nå skal huset selges. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Er du i overkant interessert i tog, kan du nå sikre deg din egen, særegne togstasjon.

DEL

[Stjørdalens Blad] Det er ærverdige Skatval stasjon i Stjørdal kommune i Nord-Trøndelag som nå skal selges. Stasjonen er tegnet av Paul Due først på 1900-tallet,

Den har blitt vesentlig renovert de senere årene og har vært drevet som pub og restaurant for en stund siden. Det betyr at det er etablert restaurantkjøkken og en pub-del i stasjonens ekspedisjon og venterom.

Stasjonsbygningen på Skatval ligger ved Nordlandsbanen. Selve stasjonsdriften er nedlagt, og stoppestedet for toget er flyttet en liten hundremeter lenger sør.

– Huset har potensiale for noen som kanskje vil drive restaurant eller er togfrelste. Se her. Her er det panoramautsikt til fotballstadion også, sier eiendomsmegler Nils Nordbotn i det han går ut på balkongen i andre etasje.

Stasjonsbygningen har en leilighetsdel i andre etasje, som i de senere årene er brukt til kurs og møtelokaler.

– Dagens eier har søknad inne på omregulering til boligdel i andre etasje. Da blir det mulighet for å bo og drive stedet, sier Geir Falck Andersen i meglerhuset Nylander, som skal selge stasjonsbygningen for dagens eier.

Skatval stasjon har samme byggestil i stein og rødmalt treverk som Stjørdal, Langstein og Skogn stasjon, som alle er tegnet av samme arkitekt Due.

Her kan du se flere bilder av statsjonen som er til salgs

Artikkeltags