7 av 10 gjør denne tabben

 70 prosent av alle som får boligen ødelagt av brann, har ikke forsikret innbo og løsøre høyt nok.

70 prosent av alle som får boligen ødelagt av brann, har ikke forsikret innbo og løsøre høyt nok. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kjøper dyre eiendeler – glemmer å si fra.

DEL

70 prosent av alle som får boligen ødelagt av brann, har ikke forsikret innbo og løsøre høyt nok. Det viser tall fra Tryg Forsikring.

– Når alle eiendelene dine er ødelagt, er det siste du vil høre at du ikke er godt nok forsikret, sier takstsjef i Tryg, Lars Angell.

– Dessverre er 7 av 10 nordmenn underforsikret på innbo og løsøre. Skulle boligen brenne opp eller innbruddstyver rasere hjemme ditt, vil hver femte nordmann ikke ha høy nok forsikringssum til å få dekket de verdiene som blir ødelagt, fastslår Lars Angell.

Selv en forsikringssum på 500 000 kroner kan bli i minste laget for en familie på tre som bor i enebolig, dersom boligen blir totalskadd i brann, uttaler Angell. Han legger til at trenden nå er at stadig flere kjøper nye og kostbare eiendeler til boligen uten å sette opp forsikringsverdiene tilsvarende.

Lars Angell er takstsjef i Tryg Forsikring.

Lars Angell er takstsjef i Tryg Forsikring. Foto:

– Mange glemmer nok å ringe forsikringsselskapet for å oppdatere dem på innboet sitt. Og mange glemmer det rett og slett. Begge deler kan få kjedelige konsekvenser, påpeker Angell.

– Forsikringsverdien kan ha vært riktig da forsikringen ble tegnet. For mange er det også vanskelig å vite hvor mye innboet er verdt. Det er alltid trist når vi må snakke med kunder som er underforsikret, og de skjønner at de ikke får så mye igjen på forsikringen som de trodde, sier Lars Angell.

PS! Totalt har nordmenn forsikret innbo og løsøre for nær 600 milliarder kroner. (ANB)

Artikkeltags