Advarer unge boligkjøpere

Eiendomsmeglerforbundet advarer unge boligkjøpere mot å ta seg vann over hodet og ta opp gjeld til over pipa.

Eiendomsmeglerforbundet advarer unge boligkjøpere mot å ta seg vann over hodet og ta opp gjeld til over pipa. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Meglerne frykter at det siste rentekuttet vil gjøre et hett boligmarked enda hetere.

DEL

De advarer unge boligkjøpere mot å ta seg vann over hodet og ta opp gjeld til over pipa.

De store bankene fulgte raskt etter da Norges Bank satte ned styringsrenten. Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) mener renten burde blitt stående og frykter enda større boligoptimisme, særlig i Oslo, melder NRK.

- Styringsrenten har en svært sterk effekt på boligmarkedet. Nå frykter vi at folk vil gå enda lenger i budrunder og presse prisene opp ytterligere, sier NEF-leder Carl O. Geving. Han heller kaldt vann i blodet på dem som kunne tenkes å gå for drømmeboligen på første forsøk.

- Ikke gjør det med en gang du skal etablere deg. Ta heller det nest beste; aksepter litt lengre reisevei og litt lavere standard for å unngå å kjøpe for dyrt, er rådet fra Geving.

Også Forbrukerrådet vil legge en demper på optimismen i boligmarkedet og viser til at arbeidsmarkedet kan bli langt tøffere framover.

- Det er tap av inntekt som er det største spøkelset akkurat nå. Arbeidsledigheten skal stige, sier daglig leder for Finansportalen til Forbrukerrådet, Elisabeth Realfsen, og minner om at det er de unge som er mest utsatt.

- Er du ung, er du kanskje den siste som ble ansatt og den første som må gå. (ANB-NTB)

Artikkeltags