Bare 2 av 10 menn er sjefen her

I 71 prosent av norske husholdninger er det kvinnen som har ansvaret for klesvasken. Det er mest i Norden.

I 71 prosent av norske husholdninger er det kvinnen som har ansvaret for klesvasken. Det er mest i Norden. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Men vi krangler sjelden om skittentøyet.

DEL

Over 70 prosent av norske husholdninger har kvinnelig sjef på vaskerommet. Dette er en høyere andel enn alle de øvrige nordiske landene.

M3 Research har gjennomført en undersøkelse for Bosch som kartlegger klesvaskevanene blant nordiske forbrukere.

Det er fortsatt kvinnene som har hovedansvaret for klesvasken i alle fire land, og Norge troner på toppen.

71 prosent av norske husholdninger oppgir kvinnen som hovedansvarlig.

I Danmark er kvinnene ansvarlig i 70 prosent av tilfellene, mens finnene og svenskene har en noe jevnere fordeling på henholdsvis 65 og 63 prosent.

I Norge oppgir kun 18 prosent av de spurte at det er mannen som har hovedansvaret for klesvasken, mens 10 prosent sier at alle i husholdningen er ansvarlige for å vaske sitt eget tøy.

Selv om vaskerommet i stor grad domineres av én person i husholdningen, er klesvasken svært sjelden årsake til krangel i hjemmet. Bare 1 av 10 nordmenn oppgir at det møkkete tøyet fører til dårlig stemning. Når diskusjonen først oppstår, er det sortering av plagg, hvilke farger som kan vaskes sammen og mengden av tøy som kan gå i maskinen vi er mest uenige om.

Det er svenskene krangler mest om skittentøyet blant de nordiske landene. 2 av 10 oppgir klesvask som årsak til uenighet, noe som kan ha sammenheng med at de også er de mest likestilte på vaskerommet. (ANB)

Artikkeltags