Dette bør tåle juling

Vinylbelegg på rull tåler vannsøl svært godt og tar ingen skade av noen grisete støvler.

Vinylbelegg på rull tåler vannsøl svært godt og tar ingen skade av noen grisete støvler. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Høstregn, grus, søle, slafs og snø er bare noen av utfordringene.

DEL

Entréen er kanskje det rommet i huset som må tåle mest juling – og spesielt i høst- og vintermånedene står utfordringene i kø. 

– I tillegg til å måtte tåle vann fra regn og snøsmelting, må gulvet i gangen også være motstandsdyktig mot riper og hakk. Med et riktig gulv slipper du at overflaten blir ødelagt hver gang noen kommer inn med grus og stein under støvlene eller det blir liggende vann som skader gulvet, sier kreativ leder Bjørg Owren hos ifi.no.

Når ute møter inne

Gulvfavoritter for resten av huset, som parkett og laminat, er med andre ord ikke nødvendigvis det rette valget for rommet der ute møter inne.

Dette er gulvtyper som helst ikke bør ha vannsøl liggende på overflaten, og dermed er de bedre egnet i husets tørrere rom, med mindre skjøtene har silikonforsegling.

Heldigvis finnes det mange andre gode alternativer for gulv i gangen.

Klikkvinyl

Vinylgulv med klikksystem er en relativt ny gulvtype som har blitt svært populær den siste tiden. Gulvene kombinerer vinylens slitesterke overflate med klikkgulvenes enkle leggeprosess. Designutvalget varierer stort, fra klassiske treimitasjoner til mer spenstige design.

Vinylgulv i bane

De tradisjonelle vinylgulvene, levert på rull, har vært i bruk i en årrekke. Vinylbelegg på rull er et godt valg for gangen dersom man vet at gulvet vil utsettes for en del vann. Vinylen er i tillegg slitesterk, og vil ikke føles kald selv uten varmekabler under.

Fuktbestandig kork

Kork er et naturmateriale som har hatt et stort oppsving den siste tiden. I utgangspunktet er ikke kork et gulv som tåler altfor mye vann, men ved hjelp av ny teknologi, kan man nå lage korkgulv som er ekstra vannbestandig, kalt Hydrokork.

Fliser

Når en snakker om entrégulv, er ikke keramiske fliser til å komme utenom. Gulvene er pene å se på, tåler det meste hva slitasje angår, tar ikke skade av vann, og er derfor et opplagt valg i mange hjem.

I gangen har man ikke de samme krav til fall mot sluk som på våtrom, og man kan derfor tillate seg å leke mer med formatene som legges på gulvet. Store formater er for tiden en stor hit, og fliser på godt over en meter er ikke et uvanlig syn.

Gummi

Gummigulv er en annen myk gulvtype som tåler gris godt. I tillegg er gulvtypen tøff å se på, slitesterk og behagelig og lyddempende å gå på. Gulvbelegg av gummi kommer i mange farger og mønstre, selv om knottegummi i ulike varianter nok er mest brukt. (ANB)

Artikkeltags