Dette er bra for forholdet

Kjøkkenet spiller en viktig rolle i folks liv og hverdag, viser en ny undersøkelse.

Kjøkkenet spiller en viktig rolle i folks liv og hverdag, viser en ny undersøkelse. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

1 av 3 nordmenn mener et godt kjøkken bidrar til et bedre kjærlighetsliv.

DEL

Det er nordmenn som har størst tro på at et godt kjøkken på ulike måter bidrar positivt i forholdet, viser en ny undersøkelse.

– Viktig rolle

1 av 5 sier at et godt kjøkken bidrar til et bedre sexliv, mens 1 av 3 mener det har en positiv innvirkning på kjærlighetslivet.

‒ Kjøkkenet spiller en viktig rolle i folks liv og hverdag. Det er derfor ikke overraskende at det også vil spille inn i et parforhold. Har man ikke et velfungerende kjøkken, kan det slå negativt ut. Et god kjøkken er på den annen side ikke viktig bare for god mat, men også for å gi forholdet næring og varme, sier daglig leder Eva Hannisdahl i Morten Engebretsen AS.

Ikke likestilt

Nordmenn er også av den oppfatning at et velfungerende kjøkken bidrar til et mer harmonisk familieliv. Likevel er det fremdeles slik at arbeidsoppgavene er skjevt fordelt.

Bare 15 prosent av de spurte svarer at kjøkken-oppgavene fordeles likt. Mens syv av ti av de norske kvinnene sier de selv bruker mest tid på kjøkkenet, svarer under halvparten av norske menn det samme. Nesten hver tredje mann innrømmer at det er partneren som tilbringer mest tid på kjøkkenet.

‒ Det er litt skuffende å se av det fremdeles er slik. Når vi ser hvor viktig det kjøkkenet er i et parforhold, kan man jo spørre seg om ikke nøkkelen til et bedre forhold ligger her. Mange menn bruker nok først og fremst tid på kjøkkenet i helger og festlige anledninger, mens kvinnene står igjen med ansvaret for de kjedelige hverdagene, sier Hanisdahl.

Godt inneklima

Selv om nordmenn fremhever kjøkkenets rolle for et godt familie- og kjærlighetsliv, sier halvparten av de spurte at de er fornøyd med eget kjøkken.

Halvparten av befolkningen mener også at et godt kjøkken er avgjørende for å lage god mat og for å ha vellykkede sosiale sammenkomster.

Et godt inneklima er viktig på kjøkkenet. Hele syv av i alle de skandinaviske landene er samstemte. Blant annet svarer rundt halvparten av de spurte at de av og til, eller oftere, opplever dårlig inneklima på grunn av os fra mat på kjøkkenet. (ANB)

Artikkeltags