Er du klar for gylne tider?

Heftig, men likevel dempet med fibertapet i gylne gultoner. Her dempes fargen av den taktile overflaten i naturfibrene og assosiasjonen vi får til natur.

Heftig, men likevel dempet med fibertapet i gylne gultoner. Her dempes fargen av den taktile overflaten i naturfibrene og assosiasjonen vi får til natur. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Gult er en farge som sniker seg inn i interiørbildet igjen.

DEL

Noen korte uker om høsten stråler naturen rundt oss i alle mulige gylne nyanser, og vi fryder oss. Tanken på at dette er et signal om at det snart blir mørkt og kaldt viker for kraften i fargene. Det gylne og varme er uimotståelig. Så hvorfor ikke ta fargene med inn? Gult er en farge som sakte, men sikkert, sniker seg inn i interiørbildet igjen.Fargen er sentral i trendvarslene for sesongen fra flere trendbyråer.

Når en farge kommer på moten etter å ha vært borte en stund, er det neppe tilfeldig.

– Vi er inne i en periode nå med mye grå-, blå- og grønntoner på de store flatene. Dette er introverte farger som fungerer fint når man vil ha en dempet og rolig stemning i hjemmet der man kan trekke seg tilbake i en ellers hektisk hverdag. Men som en motvekt til dette trenger vi også innslag av varme, energiske og utadvendte farger, slik som gult, for å gi balanse og liv, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

Gult i fargerikt, men dempet mønsterfølge.

Gult i fargerikt, men dempet mønsterfølge. Foto:

Derfor er det nok ikke så tilfeldig at når de mørke blå og grønne fargene har fått så godt innpass, dukker gult opp for å riste litt liv i oss, for gult er i sitt vesen en aktiv farge med masse energi.

– Ren gul er en strålende, opplysende, livgivende energi som gir kraft til erkjennelse, idérikdom og optimisme, skriver Lene Bjerregaard i boken «Den nye helhetsfarvelære».

Denne varme gulnyansen passer fint sammen med dempede jordfarger.

Denne varme gulnyansen passer fint sammen med dempede jordfarger. Foto:

Her er nok årsaken til at det holder med relativt små doser rent gul for mange.

– Gult slik vi husker det fra 90-tallet, med stuer malt med kraftig gult på alle fire vegger, vil vi nok ikke se igjen med det første. Men innslag av varme gulnyanser, gjerne ispedd litt metalleffekt, er helt i tiden. Dette utgjør et godt virkemiddel til de som synes de dempede blå og grønne rommene gir litt lite energi, tipser Owren. (ANB)

Artikkeltags